17.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Νεκρό ηγετικό στέλχος της Χαμάς που καθοδήγησε την επίθεση του περασμένου Σαββάτου

Ειδήσεις Ελλάδα

«Διοικητής της μονάδας Νούσμπα (ειδικές ναυτικές δυνάμεις της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, Εζεντίν αλ Κασάμ), που διεξήγαγε την επίθεση εναντίον των ισραηλινών κοινοτήτων κοντά στη Λωρίδα της Γάζας το περασμένο Σαββατοκύριακο, σκοτώθηκε σε αεροπορική επίθεση» ανέφερε εκπρόσωπος των IDF.

Ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, ο άνθρωπος που καθοδήγησε την πολύνεκρη επίθεση εναντίον του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, σκοτώθηκε από τον ισραηλινό στρατό, ανακοινωσε σήμερα εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

«Διοικητής της μονάδας Νούσμπα (ειδικές ναυτικές δυνάμεις της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, Εζεντίν αλ Κασάμ), που διεξήγαγε την επίθεση εναντίον των ισραηλινών κοινοτήτων κοντά στη Λωρίδα της Γάζας το περασμένο Σαββατοκύριακο, σκοτώθηκε σε αεροπορική επίθεση» ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Η πληροφορία για τον θάνατο αυτού του Παλαιστίνιου, του Άλι Κάντι, στη Γάζα, βασίζεται σε στοιχεία που συνέλεξαν ο στρατός και η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ (Σιν Μπετ).

כלי טיס של חיל-אוויר, בהכוונה מודיעינית של שב”כ ואמ”ן, חיסלו את עלי קאצ’י, מפקד בכוח הנח’בה של ארגון הטרור חמאס, שהוביל מתקפת טרור ביישובי עוטף עזה בסוף השבוע האחרון. בשנת 2005 עלי נעצר בעקבות חטיפה ורצח של ישראלים והוחזר כחלק מעסקת גלעד שליט. pic.twitter.com/BpfqdxEUeT

— Israeli Air Force (@IAFsite) October 14, 2023

Ο Άλι Κάντι είχε αποφυλακιστεί από τις ισραηλινές αρχές στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων που συμφωνήθηκε για την απελευθέρωση του Γαλλοϊσραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ. Ο τελευταίος είχε απαχθεί στις 25 Ιουνίου 2006 από τη Χαμάς και αφέθηκε ελεύθερος στις 18 Οκτωβρίου 2011, έχοντας περάσει πεντέμισι χρόνια σε αιχμαλωσία στη Λωρίδα της Γάζας.

Μια πηγή προσκείμενη στη Χαμάς, που ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, αρνήθηκε να σχολιάσει τον θάνατο του διοικητή με το όνομα “Άλι αλ Κάντι” και δεν έδωσε καμία άλλη πληροφορία για την τύχη του. Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, ο 37χρονος αλ Κάντι κατάγεται από τη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης και απελάθηκε στη Γάζα στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων για την απελευθέρωση του Γκιλάντ Σαλίτ. Η Χαμάς επιβεβαίωσε ότι είναι ο διοικητής της μονάδας “Νούσμπα”.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό