17.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Νεκρός σε πεζοπορία στα Πυρηναία ο υπεύθυνος για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο στρατηγός του γαλλικού στρατού που διορίστηκε από τον Εμανουέλ Μακρόν για να επιβλέψει την ανοικοδόμηση του κατεστραμμένου από τη φωτιά καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων πέθανε ενώ έκανε πεζοπορία στα Πυρηναία.

Οι χωροφύλακες του βουνού ανακάλυψαν τη σορό του 74χρονου Jean-Louis Georgelin, πρώην αρχηγού του επιτελείου άμυνας, αφού δεν επέστρεψε σε ένα ορεινό καταφύγιο την Παρασκευή.

Πιστεύεται ότι έπεσε στο όρος Valier, κοντά στο πέρασμα Faustin στην Ariège, στη νοτιοανατολική Γαλλία, σε υψόμετρο 2.650 μέτρων.

Η εισαγγελία του Foix επιβεβαίωσε το Σάββατο ότι η σορός είχε ταυτοποιηθεί επίσημα και ότι ο θάνατος αντιμετωπίζεται ως ατύχημα.

Ο Μακρόν έγραψε στο Twitter το Σάββατο: «Με τον θάνατο του στρατηγού Jean-Louis Georgelin, το έθνος έχασε έναν από τους μεγάλους στρατιώτες του, η Γαλλία έναν από τους μεγάλους υπηρέτες της και η Παναγία των Παρισίων τον κύριο διαχειριστή της αναγέννησής της».

Avec le décès du général Jean-Louis Georgelin, la Nation perd l’un de ses grands soldats. La France, un de ses grands serviteurs. Et Notre-Dame, le maître d’œuvre de sa renaissance. pic.twitter.com/gxskQoQbF4

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) August 19, 2023

Ο Georgelin, ασκούμενος καθολικός, διορίστηκε να αναλάβει την αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων μετά τις ζημιές που υπέστη από πυρκαγιά τον Απρίλιο του 2019. Στη συνέχεια, ο Μακρόν είχε δώσει μια υπόσχεση που πολλοί θεώρησαν υπερβολικά αισιόδοξη για την ανοικοδόμηση του καθεδρικού ναού σε πέντε χρόνια.

: Guardian



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό