16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

«Να μην συνηθίσετε τη θλίψη μας»

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ολένα Ζελένσκα, σύζυγος του Ουκρανού προέδρου κατηγόρησε τον ρωσικό πληθυσμό ότι κλείνει τα μάτια στην αλήθεια του πολέμου στην Ουκρανία. «Το πρόβλημα είναι ότι οι Ρώσοι δεν θέλουν να δουν αυτό που βλέπει όλος ο κόσμος», είπε η πρώτη κυρία της Ουκρανίας, στο CNN. 

«Οι Ρώσοι είναι σαν να πιστεύουν τυφλά. Δεν θέλουν να ακούσουν και δεν θέλουν να δουν», είπε η 44χρονη Ολένα Ζελένσκα στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο. «Το πιο σημαντικό πράγμα για την Ουκρανία είναι να ακουστεί σε όλον τον κόσμο αυτό που γίνεται. Δεν πρέπει αυτός ο πόλεμος να γίνει ‘συνήθεια’», απαίτησε η σύζυγος του προέδρου Ζελένσκι και απηύθυνε μια δραματική έκκληση: «Μην συνηθίσετε τη θλίψη μας».

Η Ολένα Ζελένσκα αναφέρθηκε στην ανθρώπινη τραγωδία που προκαλεί η ρωσική επέμβαση: «Διαβάστε, για παράδειγμα, την ιστορία ενός από τα θύματα στη Μπούτσα, μιας γυναίκας που ονομάζεται Τατιάνα που έχασε τη ζωή της από ρωσική σφαίρα. Όταν ο σύζυγός της ζήτησε από τους εισβολείς να μεταφέρει τη σορό της, τον έδεσαν και ξυλοκόπησαν».

Η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας τόνισε ότι η ρωσική προπαγάνδα ξεπερνά τη ναζιστική κατά τον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο: «Την ξεπερνά, γιατί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο δεν υπήρχε διαδίκτυο και πρόσβαση σε πληροφορίες, όπως σήμερα», πρόσθεσε. 

Η Ολένα Ζελένσκα μίλησε και για τη σχέση με τον σύζυγό της, Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Πάντα ήξερα ότι ήταν και θα είναι ένα σημαντικό στήριγμα για μένα. Μετά έγινε ένας υπέροχος πατέρας και στήριγμα για την οικογένειά μας», τόνισε. Η Ολένα και ο Βολιντίμιρ γνωρίστηκαν στη διάρκεια των σπουδών τους. «Δεν έχει αλλάξει», είπε η Πρώτη Κυρία. Αποκάλυψε μάλιστα ότι για περισσότερο από ένα μήνα, οι δυο τους επικοινωνούσαν μόνο τηλεφωνικά γιατί ήταν πολύ επικίνδυνο για αυτή και τα παιδιά τους να παραμείνουν στο προεδρικό μέγαρο, στο Κίεβο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό