29 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Να μην δώσουμε σε κανέναν την ευκαιρία να αμφισβητήσει την πορεία σταθερότητας

Ειδήσεις Ελλάδα

Νέο μήνυμα εν όψει των ευρωεκλογών έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν τη Ν.Δ. Σε ομιλία του σε πολίτες στη Χαλκίδα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε αρχικά σε έργα υποδομών στην Εύβοια, επισημαίνοντας ότι «βρήκαμε τη λύση για την παράκαμψη της Χαλκίδας και το έργο ξεκινά». Επεσήμανε, δε, ότι «ο βόρειος άξονας της Εύβοιας είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα», προαναγγέλλοντας ότι «σύντομα θα μπορούμε να πούμε πιο συγκεκριμένα πράγματα».

Σημείωσε επίσης ότι «η ίδια η τοπική κοινωνία εξέφρασε την ικανοποίησή της για τον τουρισμό στη βόρεια Εύβοια τις μέρες του Πάσχα». «Είχα δεσμευτεί ότι θα σταθούμε δίπλα στη βόρεια Εύβοια με έργα υποδομής» τόνισε και πρόσθεσε ότι «η βόρεια Εύβοια μπορεί να ατενίζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία».

«Οι ευρωεκλογές δεν πρέπει να αντιμετωπιστούν ως μια χαλαρή κάλπη»

Αναφερόμενος στις επερχόμενες ευρωεκλογές, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν θέλουμε έναν πολιτικό διάλογο που να μας θυμίζει τις χειρότερες μέρες του παρελθόντος, με τοξικότητα και προσωπικούς χαρακτηρισμούς, ή αν θέλουμε να μιλήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα και τα πραγματικά ζητούμενα των ευρωεκλογών».

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε σημαντικές τις ευρωεκλογές και είπε ότι περισσότερο παρά ποτέ είναι επιβεβλημένη η συμμετοχή. «Δεν πρέπει να αντιμετωπιστούν ως μια χαλαρή κάλπη» σημείωσε.

Είπε επίσης ότι «ο κόσμος και η Ευρώπη του 2024 είναι πολύ διαφορετικός από ό,τι το 2019» και αναφέρθηκε στις συγκρούσεις στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή. «Η Ευρώπη καλείται να βρει τα πατήματά της και να έχει μια πιο ενεργή παρουσία προς όφελος όλων των κρατών μελών» τόνισε και επεσήμανε ότι «το τι θα γίνει στο Ευρωκοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει σημασία για το μέλλον όλων μας».

«Πρέπει να παίξουμε ως Ελλάδα έναν πολύ ενεργό και ουσιαστικό ρόλο» σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης έφερε στη χώρα 36 δισ. ευρώ. «Με πόρους του, αναβαθμίζουμε νοσοκομεία και κέντρα υγείας. Το ερώτημα είναι θα έχουμε ένα δεύτερο Ταμείο Ανάκαμψης; Θα μπορέσει η Ευρώπη να γίνει γεωπολιτικός παίκτης στα παγκόσμια δρώμενα; Θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα αμυντικό ευρωπαϊκό ταμείο, ώστε να μην χρειάζεται μόνο να ξοδεύουμε εθνικούς πόρους για την άμυνα, αλλά να επενδύσουμε σε ευρωπαϊκά αμυντικά συστήματα που θα θωρακίσουν την Ευρώπη και την Ελλάδα; Θα μπορέσουμε να προσαρμόσουμε την αγροτική μας πολιτική στις ιδιαιτερότητες και στις ανάγκες των αγροτών μας και των κτηνοτρόφων μας;» διερωτήθηκε και επανέλαβε ότι «έχει πολύ μεγάλη σημασία η ψήφος σας», ενώ σημείωσε ότι «η Ν.Δ. είναι το ισχυρότερο κεντροδεξιό κόμμα στο ΕΛΚ».

Όπου κι αν κοιτάξουμε γύρω μας, βλέπουμε το αποτύπωμα της Ευρώπης. Η Ευρώπη είναι εδώ και είναι παρούσα στη ζωή μας. Και πρέπει να συνεχίσει να είναι παρούσα και ενεργή και μετά τις Ευρωεκλογές. Γι’ αυτό και η ψήφος της 9ης Ιουνίου έχει πολύ μεγάλη σημασία. pic.twitter.com/Jq23L16b7K

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) May 11, 2024

«Το μήνυμα που θα βγει από την κάλπη είναι ότι η Ν.Δ. εξακολουθεί να είναι πανίσχυρη»

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Ελλάδα του 2024 δεν έχει σχέση με την Ελλάδα του 2019 και του 2015. «Από μαύρο πρόβατο έχουμε γίνει μια χώρα με αξιοπρέπεια, της οποίας η φωνή ακούγεται στην Ευρώπη, μας λογαριάζουν πια» τόνισε.

Είπε εξάλλου ότι ο πρώτος λόγος για στήριξη της Ν.Δ. στις ευρωεκλογές «είναι γιατί η Ν.Δ. ξέρει και μπορεί να διεκδικεί προς όφελος των Ελλήνων πολιτών αυτά που μπορούμε να εξασφαλίσουμε από την Ευρώπη στον επόμενο 5ετή κύκλο». «Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο η Ν.Δ. πρέπει να είναι ισχυρή έχει να κάνει με την εσωτερική πολιτική κατάσταση» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Τα κόμματα της αντιπολίτευσης λένε ουσιαστικά ένα πράγμα: Να έχει η Ν.Δ. όσο το δυνατόν χαμηλότερα ποσοστά, να κοντύνει με κάποιο τρόπο ο Μητσοτάκης, για να προκληθεί κάποιου είδους πολιτική αναταραχή και να αμφισβητηθεί ουσιαστικά η πολιτική νομιμοποίηση που μας έδωσαν οι πολίτες στις διπλές εκλογές Μαΐου και Ιουνίου. Δεν πρέπει να τους κάνουμε το χατίρι» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «το μήνυμα που θα βγει από την κάλπη είναι ότι η Ν.Δ. εξακολουθεί να είναι πανίσχυρη, πρωταγωνίστρια στο πολιτικό σκηνικό, με μια ισχυρή εντολή από τους πολίτες να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων τετραετίας που θα μας φέρνει σταθερά όλο και πιο κοντά στην Ευρώπη».

«Δεν πρέπει να δώσουμε σε κανέναν το πάτημα ή την ευκαιρία αυτήν την πορεία σταθερότητας και προόδου της χώρας, να τη θέση σε αμφισβήτηση» συνέχισε ο πρωθυπουργός και ζήτησε «να συμπορευθούμε παλιά και νέα στελέχη», προσθέτοντας ότι «η Ν.Δ. απέδειξε ότι είναι το μόνο κόμμα με ρίζες στην ελληνική κοινωνία». «Κρατήσαμε τις αξίες μας αναλλοίωτες, αλλά ταυτόχρονα προσαρμοστήκαμε και προσελκύσαμε πολίτες που δεν μας είχαν ψηφίσει στο παρελθόν» συμπλήρωσε.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό