18.7 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ναυαγοί σώθηκαν επειδή έγραψαν «HELP» σε παραλία

Ειδήσεις Ελλάδα

Η αμερικανική ακτοφυλακή διέσωσε τρεις ναυαγούς από νησί στη Μικρονησία, καθώς απέδωσε καρπούς το γεγονός ότι έγραψαν «ΗELP» στην παραλία χρησιμοποιώντας φύλλα φοίνικα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, οι τρεις άνδρες διασώθηκαν εννέα ημέρες αφού ξεκίνησαν το ταξίδι τους με σκάφος. Είχαν δηλωθεί αγνοούμενοι όταν δεν επέστρεψαν από την ατόλη Πίκελοτ, που ήταν ο προορισμός τους. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια που ναυαγοί διασώζονται από εκεί.

Πρόκειται για τρεις άνδρες περίπου 40 ετών, οι οποίοι έχουν εμπειρία στη θάλασσα. Όταν δεν επέστρεψαν, μία ανιψιά τους ενημέρωσε τις Αρχές και ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωσή τους.

Αρχικά οι έρευνες έγιναν σε μια περιοχή άνω των 78.000 τετραγωνικών ναυτικών μιλίων, μέσα σε πολύ κακές καιρικές συνθήκες. Αλλά τελικά οι διασώστες εντόπισαν τους ναυαγούς από αέρος χάρη στο μήνυμα για βοήθεια που είχαν γράψει στην παραλία.

Αυτή η κίνησή τους ήταν «καθοριστικός παράγοντας» για τον εντοπισμό τους, δήλωσε, σύμφωνα με το BBC, η Τσέλσι Γκαρσία, που ήταν επικεφαλής της επιχείρησης.

Η ακτοφυλακή τους έριξε από αέρος πακέτα επιβίωσης και έναν ασύρματο, μέσω του οποίου οι ναυαγοί τους ενημέρωσαν ότι ήταν σε καλή κατάσταση και πως είχαν πρόσβαση σε τρόφιμα και φαγητό. Στη συνέχεια, σκάφος της ακτοφυλακής έφτασε εκεί και τους παρέλαβε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό