17.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ναι στα μη κρατικά Πανεπιστήμια, υπέρ οι ψηφοφόροι ΠΑΣΟΚ

Ειδήσεις Ελλάδα

«Ναι» στην ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων λένε οι πολίτες σε ποσοστό 54,1% – σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll που παρουσίασε απόψε το κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του Action 24. Αντίθετη άποψη εκφράζει ένα υψηλό ποσοστό που φθάνει στο 41,3%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η «ακτινογραφία» των πολιτών ανάλογα με την κομματική τους επιλογή και τη στάση που κρατούν απέναντι στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 52,2% λένε ναι, αντίθετη άποψη έχει το 43,3% – εύρημα που έρχεται κόντρα στην απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να καταψηφίσει το νομοσχέδιο απειλώντας μάλιστα και με διαγραφές σε περίπτωση που υπάρξει βουλευτής που δεν συμμορφωθεί με την κομματική γραμμή. 

Το παράδοξο είναι πως υπέρ της ίδρυσης μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων δηλώνουν, στην πλειονότητά τους οι πολίτες που βρίσκονται ηλικιακά εκτός σπουδαστικού κύκλου. 

Ποσοστό 51,3% πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει εκπαιδευτικό κέντρο στην ευρύτερη περιοχή με την ίδρυση των μη κρατικών Πανεπιστημίων, ενώ το 58,6% εκτιμά πως με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει ανάσχεση στο κύμα εξόδου φοιτητών προς το εξωτερικό. 

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων, ποσοστό 52,5%, πιστεύει πως με την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικών ΑΕΙ θα υπάρξει αναβάθμιση και του δημόσιου Πανεπιστημίου, με το 44,4% να εκφράζει αντίθετη άποψη. 

undefined

undefined

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό