17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ναβάλνι: Εν αναμονή της ετυμηγορίας στη δίκη για εξτρεμισμό

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ναβάλνι εκτίει ήδη ποινή εννέα ετών για απάτη και περιφρόνηση του δικαστηρίου, ενώ καταδικάστηκε επίσης το 2021 σε δυόμισι χρόνια φυλάκιση για παράβαση της αποφυλάκισης υπό όρους

Ο φυλακισμένος Ρώσος ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι αναμένει την  ετυμηγορία την Παρασκευή στην τελευταία του δίκη που κατηγορείται για εξτρεμισμό, μεταδίδει το Associated Press.

Η εισαγγελία ζήτησε ποινή κάθειρξης 20 ετών και ο ίδιος ο πολιτικός είπε ότι αναμένει να του επιβληθεί ποινή πολλών χρόνων. Εάν το δικαστήριο κρίνει ένοχο τον Ναβάλνι, θα είναι η πέμπτη ποινική του καταδίκη, την οποία όλοι οι υποστηρικτές του θεωρούν σκόπιμη δίωξη του Κρεμλίνου για να φιμώσει τον πιο ένθερμο αντίπαλό του.

Ο Ναβάλνι εκτίει ήδη ποινή εννέα ετών για απάτη και περιφρόνηση του δικαστηρίου. Επίσης καταδικάστηκε το 2021 σε δυόμισι χρόνια φυλάκιση για παράβαση της αποφυλάκισης υπό όρους. Η δίκη για εξτρεμισμό έλαβε χώρα κεκλεισμένων των θυρών στην σωφρονιστική αποικία ανατολικά της Μόσχας όπου είναι φυλακισμένος.

Ο 47χρονος Ναβάλνι είναι ο πιο σκληρός επικριτής του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν τον οποίο έχει κατηγορήσει διαφθορά και έχει οργανώσει μεγάλες διαδηλώσεις κατά του Κρεμλίνου. Συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2021 κατά την επιστροφή του στη Μόσχα μετά την ανάρρωσή του στη Γερμανία από δηλητηρίαση από νευρικό παράγοντα για την οποία κατηγόρησε το Κρεμλίνο. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό