18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Νίκος Κοσώνας στο gossip-tv: «Το μεγαλύτερο χρέος του ανθρώπου είναι αυτό απέναντι στο όνειρό του»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Νίκος Κοσώνας ανήκει στη νέα και πολλά υποσχόμενη γενιά ηθοποιών. «Έχω γεμίσει εμπειρίες, μαθαίνω πράγματα, ζω το ταξίδι του ρόλου», θα πει. Ήρθε για να προσφέρει, να δημιουργήσει Τέχνη, να διαπρέψει, να «τσαλακωθεί» για ανάγκες ενός ρόλου και να ξεδιπλώσει όλο του το ταλέντο. Και το έχει καταφέρει…

Ο Νίκος Κοσώνας στη Γη της Ελιάς

Ο Νίκος Κοσώνας μιλά αποκλειστικά στο gossip-tv για τον ρόλο του στη Γη της Ελιάς, τις εξελίξεις στη ζωή του ήρωά του, την απόφασή του να αφήσει τις σπουδές του στο Φυσικό αφού τον κέρδισε η υποκριτική αλλά και για τους γονείς του, Δάφνη Μπόκοτα και Άκη Κοσώνα.

Πώς ήρθε η πρόταση για τον ρόλο στη Γη της Ελιάς;

«Ήμουν στο Ωδείο Αθηνών τελευταίο έτος και σκεφτόμουν αν έκανα καλά που άφησα το Φυσικό και αν θα έβρισκα δουλειά και άλλα παρόμοια. Έψαχνα λοιπόν από πριν τελειώσω τη σχολή να κάνω οντισιόν κι έκανα δυο για θέατρο (μια επιτυχημένη) και μια για τη «Γη της Ελιάς». Λίγο μετά μου έστειλε η υπεύθυνη του casting μήνυμα και μου λέει «ξεκινάμε;» «Μα έχω σχολή ακόμα δεν ξέρω πώς θα προλάβω», απάντησα. «Θα τα βρούμε μου λέει» και πράγματι τα βρήκαμε.

Πες μου δυο λόγια για τα «κρυφά» χαρακτηριστικά του Μιλτιάδη που ακόμη δεν έχουν φανερωθεί;

«Έχει ζήσει μια παιδική ηλικία με σκληρότητα και ενώ δεν επιλέγει τη βία και την ωμότητα, είναι περιοχές γνώριμες για αυτόν»

Τι περιμένουμε να δούμε από τον Μιλτιάδη στα προσεχή επεισόδια;

«Ψάχνει τον έρωτα ο Μιλτιάδης. Είναι ένα παιδί που χρειάζεται πάθος αγάπη και τρυφερότητα να τον ανακουφίσουν από το βίαιο παρελθόν του, το οποίο δε τον αφήνει να ησυχάσει»

Είναι ο Μιλτιάδης ένας άνθρωπος με τον οποίο εσύ στην πραγματική σου ζωή θα επέλεγες για φίλο;

«Έχει μερικά πολύ καλά χαρακτηριστικά. Είναι ειλικρινής, στέκεται στους ανθρώπους του, είναι εργατικός. Θα του έδινα μια ευκαιρία, ναι (γελάει)»

Μοιάζεις σε κάποια σημεία με τον ήρωα σου;

«Μοιάζω; Εσείς θα μου πείτε»

Αν μπορούσες να παρέμβεις στο σενάριο, πες μου δυο τρία πράγματα που θα άλλαζες στην δική σου ιστορία

«Για να είμαι ειλικρινής δε θα άλλαζα τίποτα. Είναι τόσο πολύπλοκο το οικοδόμημα που και μια μικρή αλλαγή μπορεί να φέρει μεγάλη αναταραχή στις σχέσεις των χαρακτήρων. Μ’ αρέσει πολύ ο ρόλος μου , όπως μου αρέσει και το να μην επιλέγω εγώ για αυτόν. Το ταξίδι το κανονίζει κάποιος άλλος κι εγώ αναλαμβάνω να το ζήσω, ελπίζοντας μαζί με τους θεατές μας»

Η πιο δύσκολη σκηνή μέχρι σήμερα;

«Ήταν δύσκολο το γύρισμα στη βάρκα όταν ο Μιλτιάδης έσωσε τη Βασιλική από πνιγμό. Ήταν ένα γύρισμα με τρεις βάρκες, μία για τις κάμερες και δύο που παίζαμε πάνω. Έπρεπε να κάνω ΚΑΡΠΑ και να δώσω το φιλί της ζωής στη Βασιλική στο σωστό χρόνο με τη σωστή ταραχή ως ρόλος, και ως ηθοποιός να προσέχω να μην πνιγεί η Ιφιγένεια που είχε νερό στο στόμα. Θα τη θυμάμαι αυτή τη σκηνή»

Πώς είναι να συνεργάζεσαι με τόσο μεγάλα ονόματα του χώρου;

«Αυτό είναι μια εμπειρία μοναδική γιατί ως νέος ηθοποιός μαθαίνεις πάρα πολλά πράγματα παρατηρώντας. Επίσης είναι και πολύ καλή παρέα»

Με ποιος συμπρωταγωνιστές σου έχεις έρθει πιο κοντά;

«Με το Διονύση, τον Μίλτο, την Ιφιγένεια, τη Ζωή, τη Βάσω…. Αλλά δεν θέλω να αδικήσω και άλλους πολλούς με τους οποίους έχω πραγματικά πολύ καλή σχέση. Νιώθω τυχερός που υπάρχουν τόσοι ωραίοι άνθρωποι μαζεμένοι σε αυτή την παραγωγή»

Η σειρά αυτή τη στιγμή σημειώνει υψηλά νούμερα τηλεθέασης στη ζώνη της. Νιώθεις κι εσύ κομμάτι της επιτυχίας;

«Φυσικά. Είναι επιλογή του κάθε τηλεθεατή ξεχωριστά να συνεχίσει να μας παρακολουθεί, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι οι συντελεστές κάτι κάνουν σωστά από την αρχή μέχρι σήμερα»

«Νιώθω χαρά. Έχω γεμίσει εμπειρίες, μαθαίνω πράγματα, ζω το ταξίδι του ρόλου…»

Έρχεται και τέταρτος κύκλος. Θα συνεχίσει ο Μιλτιάδης;

«Ναι και ναι…»

Με την αναγνωρισιμότητα πώς τα πας; Έχει τύχει να σε φέρει κάποιος σε δύσκολη θέση με κάποιο σχόλιο;

«Είναι πολύ όμορφο να σου μιλούν στο δρόμο άνθρωποι που βλέπουν τη δουλειά σου. Μερικές φορές ο τρόπος μπορεί να γίνει απότομος αλλά μέχρι τώρα σε δύσκολη θέση δεν έτυχε να έρθω»

Ο χώρος των media δεν ήταν άγνωστος για σένα λόγω και της μητέρας σου, Δάφνης Μπόκοτα αλλά και του μπαμπά σου, Άκη Κοσώνα που είναι καταξιωμένος στο χώρο του. Ένιωσες ωστόσο στιγμές ανασφάλειας μπαίνοντας σε αυτόν;

«Δεν θα το χαρακτήριζα ανασφάλεια. Υπάρχουν σκέψεις, ενδοιασμοί, αμφιβολίες… και πάντα θα υπάρχει αυτό γιατί είναι μια δουλειά που δε λειτουργεί με συμβάσεις επ’ αορίστου. Όσο όμως προσπαθείς με την ψυχή σου, το κομμάτι σου το κάνεις οπότε νιώθεις ασφαλής και γεμάτος»

Οι γονείς σου πώς αντέδρασαν όταν τους είπες πως δεν θα ασχοληθείς με το αντικείμενο των σπουδών σου;

«Όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με το θέατρο ήμουν στο τρίτο έτος του Φυσικού Αθηνών. Αυτή η ριζική αλλαγή καριέρας, τους ταρακούνησε αλλά μου στάθηκαν όταν κατάλαβαν πόσο κομβική ήταν για τη ζωή μου»

Είσαι από εκείνους που στηρίζουν τη παροιμία «μάθε τέχνη…» -εν προκειμένω αυτό που σπούδασες;-

«Χρήσιμο είναι να μαθαίνεις πράγματα και να αποκτάς εμπειρίες. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου χρειαστούν… Παρόλα αυτά, για μένα, το μεγαλύτερο χρέος του ανθρώπου είναι αυτό απέναντι στο όνειρό του»

Συμβουλεύεσαι τη μητέρα σου σε θέματα δουλειάς;

«Ναι. Και τους δύο μου γονείς. Εκτιμώ πολύ τη γνώμη τους»

Ποια είναι αυτή η συμβουλή που κρατάς σαν φυλακτό από τους γονείς σου;

«Να μην αναλώνομαι σε πράγματα που δε βρίσκω ουσιαστικά και ό,τι κάνω να προσπαθώ να το κάνω καλά»

Πώς ένιωσες όταν η μαμά σου αποστασιοποιήθηκε από το χώρο; Έχεις πει πως θέλεις να επιστρέψει…

«Θέλω να κάνει αυτό που την κάνει χαρούμενη. Εκείνη ξέρει…»

Εσύ αλήθεια με τη Eurovision πώς τα πας; Την παρακολουθείς ;

«Όχι φανατικά. Αν τη συναντήσω την παρακολουθώ όμως»

Τι θαυμάζεις σε εκείνη και τι στον μπαμπά σου;

«Δε χωράει πιθανότατα σε καμία παράγραφο αυτή η απάντηση»

Πώς είναι τα πράγματα στην προσωπική σου ζωή;

«Μου αρέσει να διατηρώ ένα βαθμό ιδιωτικότητας σε ότι αφορά την προσωπική μου ζωή. Αυτό μου επιτρέπει να είμαι πολύ ανοιχτός στη δουλειά μου και στις απόψεις μου»

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό