26.8 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Νέο Hyundai Santa Fe – Δεν φοβάται την διαφορετικότητα!

Ειδήσεις Ελλάδα

Αν υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο ξεχωρίζει η Hyundai τα τελευταία χρόνια, είναι η τόλμη που επιδεικνύει στο design των μοντέλων της. Από τα αμιγώς ηλεκτρικά Ioniq 5 και Ioniq 6 μέχρι τα “συμβατικά” Kona και Tucson, το σχεδιαστικό τμήμα της κορεατικής μάρκας δεν φοβάται να καινοτομήσει, να δοκιμάσει και να δημιουργήσει σχέδια τα οποία ξεχωρίζουν από τις μάζες. Μπορεί να μην σου αρέσουν, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει ότι είναι βαρετά και αυτό αποδεικνύεται για άλλη μία φορά με το ολοκαίνουριο Santa Fe – το πρώτο πραγματικά, ουσιαστικά νέο Santa Fe από το 2018!

Με τη νέα γενιά η Hyundai εξερευνά μία αντισυμβατική σχεδιαστική τυπολογία προσανατολισμένη στο lifestyle που μεγιστοποιεί τους χώρους στο πίσω μέρος και κατά συνέπεια μπορεί να εξυπηρετήσει περισσότερο περιπετειώδεις και αστικές δραστηριότητες. Ήδη από την πρώτη ματιά, το νέο Santa Fe ξεχωρίζει με το επιτηδευμένα τετραγωνισμένο αμάξωμα που κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις της εταιρίας για την 5η γενιά του μεγάλου crossover της. Στο εμπρός μέρος κυριαρχεί η κάθετη μάσκα με το χαρακτηριστικό LED μοτίβο σχήματος “Η” στα φανάρια που επαναλαμβάνεται στο κάτω μέρος ενώ από το πλάι παρατηρούμε τους τετραγωνισμένους θόλους και το επιμηκυμένο μεταξόνιο που με την σειρά του δημιουργεί την μακριά οροφή καθώς πάνω από τους πίσω θόλους δημιουργείται ένας μεγάλος όγκος με πιο απλό design, φαρδιά πίσω πόρτα και τα χαμηλά τοποθετημένα φωτιστικά σώματα που αντικατοπτρίζουν το μοτίβο των εμπρός φαναριών.

Συνειδητή είναι η απόφαση της Hyundai να επιλέξει ένα σκούρο χρώμα για το κάτω μέρος του αμαξώματος όπως και οι ζάντες ελαφρού κράματος 21 ιντσών που γεμίζουν τους θόλους και συμβάλλουν στην δημιουργία μίας επιβλητικής εικόνας. Όσον αφορά στην καμπίνα, το σχήμα και το μέγεθος του αμαξώματος αποδίδουν καρπούς με ένα εξαιρετικά ευρύχωρο, ευήλιο και ευέλικτο εσωτερικό με τρεις σειρές καθισμάτων και μία σειρά high-tech χαρακτηριστικών όπως το Panoramic Curved Display με το κυρτό πάνελ που φιλοξενεί τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12.3 ιντσών και την οθόνη του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης αλλά και το διπλό σύστημα ασύρματης φόρτισης μεταξύ άλλων. Επιπλέον, τα “ζωηρά” χρώματα για τα καθίσματα και τον ουρανό ενισχύουν την αίσθηση ευρυχωρίας ενώ τα βιώσιμα υλικά που χρησιμοποιούνται κατά κόρον στην καμπίνα επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι το νέο Santa Fe είναι κάτι περισσότερο απ’ όσα βλέπουμε.

Προς το παρόν πάντως, η Hyundai δεν αποκαλύπτει περισσότερες πληροφορίες. Δηλώνει ότι η πλήρης παγκόσμια, επίσημη πρεμιέρα θα λάβει χώρα κάποια στιγμή εντός του Αυγούστου και περιορίζεται στην δημοσίευση των πρώτων φωτογραφιών. Ελπίζουμε ότι τα λεπτομερή τεχνικά χαρακτηριστικά του ενδιαφέροντος, ολοκαίνουριου Santa Fe θα ακολουθήσουν σύντομα ενώ σε αυτό το σημείο δεν έχουμε σαφή εικόνα ούτε για το πότε θα λανσαριστεί στην αγορά η νέα γενιά. Περιμένουμε με ανυπομονησία λοιπόν…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό