21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

«Νέο» Champions League – Τι αλλάζει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Champions League είναι η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και προφανώς ο κόσμος κάθε χρόνο περιμένει πως και πως τα ματς των ομίλων, αλλά και φυσικά τις νοκ άουτ φάσεις, μέχρι και τον μεγάλο τελικά. Από τη νέα σεζόν (2024-2025), οι διοργανώσεις της UEFA αλλάζουν… ριζικά και θα ξεχάσουμε τους ομίλους όπως τους ξέραμε. Η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία φρόντισε, μέσω ενός βίντεο, να μας ενημερώσει ακριβώς για τη νέα μορφή του θεσμού. 

Ο αριθμός των ομάδων που θα συμμετέχουν θα αυξηθεί από 32 σε 36. Άρα, θα γίνονται 189 ματς από τα 125 που διεξάγονται τώρα. Κάθε ομάδα, θα κληρωθεί με 8 διαφορετικούς αντιπάλους, οι οποίοι θα βρίσκονται σε 4 γκρουπ δυναμικότητας.

Από αυτό το «μίνι» πρωτάθλημα, οι ομάδες θα δώσουν 4 παιχνίδια εντός έδρας και 4 εκτός. Οι πρώτες 8 της βαθμολογίας, θα συνεχίσουν στους «16» του Champions League, ενώ αυτές που θα τερματίσουν από τις θέσεις 9-24, θα «παλέψουν» για τα υπόλοιπα 8 εισιτήρια, σε μία φάση play off.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 25η θέση μέχρι την 36η, δεν θα συνεχίσουν σε καμία ευρωπαϊκή διοργάνωση (όπως γινόταν μέχρι τώρα με τους 4ους των ομίλων). Η ίδια ακριβώς διαδικασία που γίνεται στο Champions League, θα γίνει τόσο στο Europa League, όσο και στο Conference. Μοναδική διαφορά, είναι ότι στο Conference League, κάθε ομάδα θα κληρωθεί με άλλες 6 (3 εντός και 3 εκτός).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό