21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Νέο τρομο-δρομολόγιο με οδηγό λεωφορείου που κοιτούσε το κινητό ενώ έβρεχε

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα νέο περιστατικό απερίσκεπτης οδήγησης από επαγγελματία οδηγό λεωφορείου του ΟΑΣΑ βλέπει το φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά σε δρομολόγιο στο κέντρο της πρωτεύουσας την περασμένη Τρίτη.

Ένας επιβάτης της γραμμής 022 κατέγραψε με το κινητό του τον οδηγό ο οποίος, αντί να κοιτάζει τον δρόμο, είχε αφοσιωθεί στην οθόνη του τηλεφώνου του. Μάλιστα, αυτό διήρκησε για σχεδόν μισό λεπτό και τα χέρια του, όπως φαίνεται στο ντοκουμέντο που ανέδειξε το Mega, δεν κρατούσαν το τιμόνι.

Εκείνη την ημέρα το εν λόγω δρομολόγιο ήταν γεμάτο επιβάτες οι οποίοι αντέδρασαν αμέσως. Μάλιστα, οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές καθώς είχε μόλις βρέξει και ο δρόμος ήταν ολισθηρός. Όπως καταγγέλουν, το ένα χέρι κρατάει το προστατευτικό του κινητού ανοιχτό και με το άλλο «σκρολάρει» την οθόνη. Μάλιστα, στο διάρκειας 35 δευτερολέπτων βίντεο το κινητό τηλέφωνο του οδηγού βρίσκεται μονίμως στο τιμόνι.

Ο οδηγός κατά διαστήματα δίνει κλίση με το δεξί του χέρι στο λεωφορείο και σταματάει στη διασταύρωση. Ακόμα και εκεί όμως, η συσκευή παραμένει στο τιμόνι. Ο ίδιος ελέγχει το δρόμο και λίγο αργότερα την αφήνει δίπλα του. Μάλιστα δεν διστάζει να επιταχύνει επί της οδού Κυψέλης. 

«Ένας επαγγελματίας οδηγός δεν πρέπει να απασχολείται με οτιδήποτε άλλο κατά τη διάρκεια της οδήγησης», δήλωσε ο Φώτης Νικολακόπουλος, γενικός γραμματέας του ΟΑΣΥ.

Η ταχύτητα και η ολισθηρότητα του δρόμου κάνουν πολλούς να σκέφτονται τι θα μπορούσε να είχε συμβεί σε περίπτωση ενός ξαφνικού και αναπάντεχου εμποδίου.

«Η ασφάλεια του επιβατικού κοινού αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της Ο.ΣΥ. Α.Ε. Βάσει του κανονισμού αλλά και των οδηγιών της Διοίκησης, κάθε πράξη που δημιουργεί ζήτημα ασφαλείας δεν είναι αποδεκτή και εμπίπτει στην προβλεπόμενη Πειθαρχική διαδικασία. Επιπλέον με απόφαση του Διευθύνοντος, όπως προβλέπεται από το καταστατικό, ο υπαίτιος τίθεται άμεσα σε διαθεσιμότητα», αναφέρει με ανακοίνωση της η ΟΣΥ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό