23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων στη Γαλλία

Ειδήσεις Ελλάδα

O Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, μιλώντας στην Εθνοσυνέλευση, ανακοίνωσε ότι στη χώρα καταγράφηκε νέο ρεκόρ 208.000 θετικών κρουσμάτων Co-19.

Είναι η πρώτη φορά που αυτός ο δείκτης ξεπέρασε το όριο των 200.000 στη Γαλλία από την έναρξη της επιδημίας. Ένα εκατομμύριο άνθρωποι πιστεύεται ότι έχουν μολυνθεί αυτή τη στιγμή. Ο Βεράν ανέφερε επίσης ότι περίπου το 10% των Γάλλων είναι πλέον επαφές ενός ατόμου που έχει βγει θετικό.

«Δεν θα μιλούσα πλέον για κύμα Όμικρον, θα μιλούσα για παλιρροϊκό κύμα» δήλωσε συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας. Είπε επίσης ότι το 70% των ασθενών που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στο Παρίσι δεν είχαν εμβολιαστεί.

«Υπάρχει μικρή πιθανότητα να περάσεις ανάμεσα στις Συμπληγάδες» είπε απευθυνόμενος στους ανεμβολίαστους Γάλλους. Υπερασπίζεται λοιπόν ένα νομοσχέδιο «ισορροπημένο, ανάλογο με το διακύβευμα ενός πέμπτου κύματος».

Εν τω μεταξύ τα νυχτερινά κέντρα, θα παραμείνουν κλειστά για άλλες τρεις εβδομάδες τον Ιανουάριο, δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος αρμόδιος για τον Τουρισμό και τις ΜΜΕ, Ζαν-Μπαπτίστ Λεμουάν. «Στις 3 Ιανουαρίου, όπως και οι άλλοι τομείς που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, για τρεις εβδομάδες θα υπάρξει παράταση του κλεισίματος που τους αφορούσε», ανακοίνωσε ο Λεμουάν στο France Inter

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Le Figaro, France Inter

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό