22.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Νέος CEO για την Jeep εν μέσω πτώσης των πωλήσεων

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Jeep, Christian Meunier, αποχωρεί από τη θέση του την 1η Νοεμβρίου, με την Stellantis να διορίζει τον Antonio Filosa, Chief Operating Officer της Stellantis Νοτίου Αμερικής, ως αντικαταστάτη του. Ο Emanuele Cappellano θα καλύψει τη θέση του Filosa. Ο Cappellano υπηρετεί επί του παρόντος ως διευθύνων σύμβουλος της Βόρειας Αμερικής στον Όμιλο Marcolin.
Ο Meunier εντάχθηκε στην Jeep από τη Nissan, όπου ηγήθηκε της Infiniti ως πρόεδρος και παγκόσμιος πρόεδρος της. Έγινε παγκόσμιος πρόεδρος της Jeep τον Μάιο του 2019 πριν διοριστεί από την Stellantis ως CEO τον Ιανουάριο του 2021. Η αυτοκινητοβιομηχανία είπε ότι ο Meunier κάνει “ένα μεγάλο διάλειμμα για να επικεντρωθεί στα προσωπικά συμφέροντα”.

Ο Filosa, ο οποίος διορίστηκε ως επικεφαλής επιχειρησιακός διευθυντής της Stellantis για τη Νότια Αμερική το 2021, θα αντικαταστήσει τον Meunier. Ο Filosa εντάχθηκε στον Όμιλο Fiat το 1999, εργαζόμενος σε διάφορες θέσεις πριν γίνει επικεφαλής της Αργεντινής το 2016 και αφεντικό της Alfa Romeo και της Maserati στη Λατινική Αμερική δύο χρόνια αργότερα. Είχε επίσης υπηρετήσει ως COO για την Περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής της Fiat Chrysler Automobiles.
Ο Meunier δημοσίευσε ένα εκτενές μήνυμα στο Linkedin σχετικά με την αποχώρησή του, αποκαλώντας την Jeep μια από τις “πιο όμορφες και ισχυρές μάρκες στον κόσμο”.
Παράλληλα η Stellantis ανακοίνωσε πως ο Ashwani Muppasani θα αντικαταστήσει τον Carl Smiley ως COO της Stellantis Ινδίας και Ασίας Ειρηνικού. Σύμφωνα με την Stellantis, ο Smiley “αποφάσισε να δώσει προτεραιότητα στην ιδιωτική του ζωή”. 
Οι πωλήσεις της Jeep υποχωρούν από το 2019, όταν και πούλησε σχεδόν 1 εκατ. αυτοκίνητα. Το 2022 πούλησε 684.614 αυτοκίνητα (-12% από το 2021), ενώ κατά τους πρώτους 6 μήνες του 2023 η Jeep έχει δει τις πωλήσεις της να υποχωρούν κατά 12%.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό