17.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Νέος συναγερμός – Φάκελος με λευκή σκόνη στη ρωσική πρεσβεία στο Ψυχικό

Ειδήσεις Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την περισυλλογή ύποπτου φακέλου που εστάλη στην ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, η οποία βρίσκεται επί της οδού Νικηφόρου Λύτρα στο Παλαιό Ψυχικό .

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 15 πυροσβέστες με την ειδική ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ και 5 οχήματα, ενώ παράλληλα στο σημείο έχει σπεύσει και κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ο φάκελος εντοπίστηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί από υπάλληλο της πρεσβείας, που του φάνηκε ύποπτος και δεν τον άνοιξε.

Μετά την ολοκλήρωση όλων των ενεργειών που προβλέπονται από το πρωτόκολλο ο φάκελος θα παραδοθεί στον ΕΟΔΥ για περαιτέρω έλεγχο.

Υπενθυμίζεται ότι μια ύποπτη βαλίτσα εντοπίστηκε και έξω από ξενοδοχείο στην οδό Μητροπόλεως στο κέντρο της Αθήνας το πρωί της Παρασκευής 12/1.

Αμέσως το σημείο αποκλείστηκε ενώ έχει καταφτάσει και κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Τι είναι το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.)

Το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.) έχει ως αποστολή την επισήμανση, περισυλλογή και εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών και αυτοσχέδιων βομβών. Επίσης, διενεργεί τις ειδικές έρευνες σχετικά με εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Μονάδες του Τ.Ε.Ε.Μ. βρίσκονται εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και σε μεγάλες επαρχιακές πόλεις. Στελεχώνεται από εθελοντές Αστυνομικούς που επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια και εκπαιδεύονται συνεχώς.

Η Υπηρεσία διαθέτει σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό όπως: ρομπότ, τηλεχειριζόμενα οχηματίδια, αντιβομβικές στολές, ανιχνευτές μετάλλων διαφόρων τύπων, ανιχνευτές εκρηκτικών και ακτινογραφικά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό