16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Νέα φωτογραφία της τοποθεσίας προσσελήνωσης των αστροναυτών

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια νέα εικόνα από την «σκοτεινή» πλευρά της Σελήνης δείχνει την περιοχή όπου προορίζεται να προσσεληνωθεί η αποστολή Artemis III της NASA για την επιστροφή της Ανθρωπότητας στον δορυφόρο της Γης με επανδρωμένη αποστολή μετά από 50+ χρόνια.

Η NASA συνεργάστηκε με το National Geographic για να δημιουργήσουν ένα μωσαϊκό του Shackleton Crater που βρίσκεται στον Νότιο Πόλο της Σελήνης χρησιμοποιώντας τις φωτογραφίες που τράβηξε η ShadowCam του κορεάτικου διαστημικού σκάφους Pathfinder Lunar Orbiter μαζί με αυτές που πήρε το Lunar Reconnaissance Orbiter. Ο συγκεκριμένος κρατήρας παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον διότι βρίσκεται μόνιμα στο σκοτάδι και θα μπορούσε να διατηρεί ποσότητες πάγου.

Όπως αναφέρει ο Da Kring του Lunar and Planetary Institute,

Σε περίπτωση που υπάρχει πάγος και μπορέσουμε να τον εξάγουμε, τότε οι αστροναύτες θα μπορούσαν να τον αξιοποιήσουν με διάφορους τρόπους, όπως για να προστατευθούν από την επιβλαβή ακτινοβολία του Διαστήματος ή να τον μετατρέψουν σε προωθητικό για τους πυραύλους τους.

Η επανδρωμένη αποστολή Artemis III είναι προγραμματισμένη για εκτόξευση το 2025, αλλά θα προηγηθεί η επίσης επανδρωμένη αποστολή Artemis II που θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη και η προσσελήνωση του VIPER rover για την αναζήτηση πάγου στις υποψήφιες τοποθεσίες. Αμφότερες οι δύο τελευταίες αποστολές αναμένεται ότι θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2024.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό