29.3 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Νέα Υόρκη: Κλείνει δρόμους στην εξάπλωση του ιού

Ειδήσεις Ελλάδα

Νέα Υόρκη: Κλείνει δρόμους κυκλοφορίας και απαγορεύει συγκεκριμένα αθλήματα ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο

Νέα Υόρκη: ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο είναι διαρκώς σε επιφυλακή καθώς η πόλη προσπαθεί να περάσει τον κάβο της εξάπλωσης του κορονοϊού. Ξεκινά λοιπόν να κλείνει δρόμους για την κυκλοφορία και ότι δρομολογεί την απαγόρευση αθλημάτων που απαιτούν στενή επαφή στα πάρκα, σύμφωνα με την τελευταία του ανακοίνωσή του. 

Ο Άντριου Κουόμο επισήμανε ότι το κλείσιμο των δρόμων αποτελεί πιλοτικό πρόγραμμα και διευκρίνισε ότι αθλήματα, όπως το μπέιζμπολ, θα απαγορευτούν από τα πάρκα της πόλης, αρχικά σε εθελοντική βάση, εφόσον συμμορφωθούν οι πολίτες. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, η πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει καταγράψει δεκαπλάσια κρούσματα του νέου κορονοϊού σε σύγκριση με την επόμενη πληγείσα πολιτεία, το Νιου Τζέρσι, με απολογισμό 30.811 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 285 θανάτους.

Οι ΗΠΑ είναι η τρίτη χώρα με τα περισσότερα καταγεγραμμένα κρούσματα παγκοσμίως, πίσω από την Κίνα και την Ιταλία. Η πλειονότητα των θανάτων έχει καταγραφεί στη Νέα Υόρκη, που αποτελεί το επίκεντρο της επιδημίας και παρατηρεί έναν «διπλασιασμό του αριθμού των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κάθε τρεις ημέρες. 

Τις προηγούμενες ημέρες είχε ζητήσει να γνωρίζει πόσα κρεβάτια μπορεί να φιλοξενήσει στο διαθέσιμο χώρο του κάθε νοσοκομείο, καθώς αυτή η φάση της πανδημίας βρίσκεται πλέον σε κρίσιμο σημείο. Επειδή όμως με περισσότερα κρεβάτια χρειάζεται και περισσότερο προσωπικό, απηύθυνε  έκκληση σε συνταξιούχους του ιατρικού κλάδου να επιστρέψουν στο επάγγελμα, αλλά και σε φοιτητές ιατρικών σχολών να βοηθήσουν στα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης.

Θυμίζουμε ότι ο κυβερνήτης είχε υπογράμμισε την ανάγκη της πολιτείας σε μάσκες οξυγόνου για την μάχη ενάντια στον Co-19 σημειώνοντας ότι πρόκειται για «βασικό κομμάτι του εξοπλισμού». «Σας ζητάμε με εντολή του Υπουργείου Υγείας να διαθέσετε τις μάσκες οξυγόνου και όποιος έχει στην κατοχή του να τις πουλήσει ή να τις δανείσει στη Νέα Υόρκη και να επικοινωνήσει με το υπουργείο Υγείας. Χρειαζόμαστε αυτές τις μάσκες. Οι μάσκες οξυγόνου είναι σε αυτόν τον πόλεμο ότι οι πύραυλοι στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό