17 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Νέα μέτρα υπό πίεση για να πάψουν οι αγρότες να είναι στον δρόμο

Ειδήσεις Ελλάδα

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τους χειρισμούς της όσον αφορά στο αγροτικό ζήτημα, άσκησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατηγορώντας την ότι προχωρά σε ορισμένα μέτρα υπό συνθήκες πίεσης και προκειμένου να μην κλιμακώσουν οι παραγωγοί τις κινητοποιήσεις τους.

Παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια, όπου συζητείται νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την ενίσχυση της κτηνοτροφίας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως η πρωθυπουργική εξαγγελία για την προκαταβολική επιστροφή του φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο δεν είναι τίποτα άλλο από τη μερική επιστροφή ενός φόρου που οι αγρότες έχουν πληρώσει, κάνοντας λόγο για μια σταγόνα στον ωκεανό.

Αφού μάλιστα χαρακτήρισε ευχολόγιο με αυτονόητες διαπιστώσεις το σχέδιο της χώρας για αναθεώρηση της ΚΑΠ, καταλόγισε στην κυβέρνηση απουσία μακρόπνοου σχεδίου ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας που να θωρακίζει τον αγρότη και καταναλωτή.

Χαρίτσης για νέα μέτρα Μητσοτάκη: Πολύ κακό για το τίποτα

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, σχολίασε πως «πολύ κακό για το τίποτα από τις σημερινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, πρόκειται για προσωρινά μπαλώματα και στάχτη στα μάτια», όπως είπε, αναφερόμενος στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του αγροτικού ζητήματος.

Κατά τον Αλέξη Χαρίτση, η κυβέρνηση λειτούργησε στη λογική «να δώσουμε λίγο τυράκι να εκτονωθεί η κατάσταση αλλά επί της ουσίας να κρύψουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί», με τον ίδιο να χαρακτηρίζει δίκαιες τις κινητοποιήσεις των αγροτών λέγοντας ότι το κόμμα του θα τις στηρίξει.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό