20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Νέα μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος το 2024 – Τι αναμένεται να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε παρεμβάσεις μόνιμου χαρακτήρα προσανατολίζεται η κυβέρνηση – Τι θα γίνει με Market Pass και επιδότηση ρεύματος

Η στήριξη των πολιτών προκειμένου να ανταπεξέλθουν στο συνεχιζόμενο κύμα ακρίβειας, με έμφαση σε παρεμβάσεις μόνιμου χαρακτήρα, που θα συμβάλουν στην ενίσχυση του εισοδήματος, αναμένεται να περιλαμβάνονται στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις 9 Σεπτεμβρίου στην ομιλία του στην 87η ΔΕΘ.

Με δεδομένο ότι επιδιώκεται η δημοσιονομική σταθερότητα και η επιστροφή στα πρωτογενή πλεονάσματα, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο, να υπάρξουν αναφορές σε επέκταση του market pass έως το τέλος του 2023, η καταβολή μιας έκτακτης ενίσχυσης τον Δεκέμβριο στους συνταξιούχους, που δεν θα πάρουν αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς, αλλά και στο σκέλος των επιδοτήσεων στο ρεύμα έως τοτέλος του 2023.

Την Τετάρτη αναμένεται συνάντηση του πρωθυπουργού με παραγωγικούς φορείς στη Θεσσαλονίκη, ενώ την Παρασκευή θα συγκληθεί το Υπουργικό Συμβούλιο. Βασική επιδίωξη είναι η ενεργοποίηση μέτρων μόνιμου χαρακτήρα, τα οποία θα συμβάλλουν στην ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ και της Ραλλούς Αλεξοπούλου.

Σε αυτά περιλαμβάνονται:

Νέα αύξηση συντάξεων κατά 3%-3,5%
Μείωση του «πέναλτι» σε εργαζόμενους συνταξιούχους
Νέο μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων που θα περιλαμβάνει:– αύξηση του βασικού μισθού κατά 70 ευρώ,– αύξηση του οικογενειακού επιδόματος,– αύξηση του επιδόματος θέσης και επιδομάτων ειδικών μισθολογίων
Αύξηση του αφορολογήτου κατά 1.000 ευρώ στις οικογένειες με παιδιά,
Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού τον Απρίλιο ή Μάιο του 2024
Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% για τα ασφαλισμένα ακίνητα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό