27.6 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Νέα εφιαλτική πρόβλεψη για μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη

Ειδήσεις Ελλάδα

Νέα προειδοποίηση για μεγάλο σεισμό στην περιοχή του Μαρμαρά απηύθυνε ένας ακόμα γνωστός σεισμολόγος στην Τουρκία. 

Τον κώδωνα του κινδύνου για ένα μεγάλο επικείμενο σεισμό που θα χτυπήσει την περιοχή του Μαρμαρά έκρουσε ο ειδικός σε θέματα σεισμολογίας Σουκρού Ερσόι, προσθέτοντας ότι πλέον δεν υπάρχει περιθώριο καθυστέρησης στην αναδιαμόρφωση των κτηριακών εγκαταστάσεων σε Μαρμαρά και Κωνσταντινούπολη.

«Όπως γνωρίζετε, αναμένουμε έναν μεγάλο σεισμό στον Μαρμαρά και δεν θα αργήσει. Δεν είναι απαραίτητο να είσαι ειδικός για να καταλάβεις ότι θα γίνει μεγάλος σεισμός στα Μάρμαρα. Όταν εξετάζουμε τις ιστορικές διαδικασίες, υπάρχουν σημαντικά γεγονότα που προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές σε πολιτισμούς. Ο τελευταίος διπλός σεισμός στον Μαρμαρά ήταν το 1766. Αυτό έχει λήξει. Ως εκ τούτου, υπάρχει ανά πάσα στιγμή το ενδεχόμενο σεισμού στον Μαρμαρά» είπε ο Ερσόι, μία ημέρα μετά από την προειδοποίηση του καθηγητή σεισμολογίας Νατζί Γκιορούρ για σεισμό στην Πόλη έως και 9 Ρίχτερ. 

Σύμφωνα με τον Σουκρού Ερσόι δεν υπάρχει πλέον καθόλου χρόνος για χάσιμο καθώς , όπως προειδοποίησε «ο Μαρμαράς και η Κωνσταντινούπολη είναι τα μεγαλύτερα μέρη της Τουρκίας τόσο από άποψη κτιριακού αποθέματος όσο και πληθυσμού. Επίσης, λαμβάνοντας υπόψη τα οικονομικά δεδομένα, όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι αυτή μια περιοχή. . Από την άποψη αυτής της ευαισθησίας, ο αστικός μετασχηματισμός είναι πολύ απαραίτητος στην Κωνσταντινούπολη και στον Μαρμαρά. Υπό αυτή την έννοια, υπάρχει καθυστέρηση όσον αφορά τα νομικά και οικονομικά προβλήματα μετά τον σεισμό του 1999». 

Ο σεισμός του μεγέθους 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στον Μαρμαρά στις 17 Αυγούστου του 1999 άφησε πίσω του περισσότερους από 17.000 νεκρούς, 50.000 τραυματίες και ανυπολόγιστες καταστροφές σε κτηριακές υποδομές με αποτέλεσμα οι άστεγοι να ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο.    

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό