31.2 C
Athens
Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

26χρονος ξυλοκόπησε τη σύντροφό του και κάλεσε το ΕΚΑΒ για βοήθεια

Ειδήσεις Ελλάδα

Ακόμη ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τα ξημερώματα της Δευτέρας (19/5) οι Αρχές στην Κρήτη, με έναν 26χρονο να καλεί το ΕΚΑΒ και να ζητά βοήθεια για τη 24χρονη σύντροφό του, την οποία χτύπησε και αιμορραγούσε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretapost.gr, στο σημείο στην Κρήτη έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με τους διασώστες να δίνουν τις πρώτες βοήθειες στη γυναίκα ενώ κλήθηκε και η αστυνομία.

Παρόλο που ο άνδρας παραδέχθηκε ότι χτύπησε τη 24χρονη, η ίδια αρνήθηκε τα πάντα στους αστυνομικούς.

Μετά την παραδοχή του οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες και θα λογοδοτήσει ενώπιον της δικαιοσύνης και αναμένεται να σχηματιστεί σε βάρος του δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία.

Ενδοοικογενειακή βία: Κάθε 24ωρο συλλαμβάνονται 50 άνδρες

«Η βία συνέβαινε πάντα πίσω από κλειστές πόρτες, αλλά τώρα αποκαλύπτεται καθώς τα στόματα ανοίγουν», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ.

Δήλωσε ότι το τελευταίο 24ωρο έχουν σημειωθεί 80 περιστατικά, 46 συλλήψεις και 150 κλήσεις στο 100 και επισήμανε ένα στοιχείο που προκαλεί σοκ: «Kαθημερινά συλλαμβάνονται 50 άνδρες για ενδοοικογενειακή βία».

Έκανε, δε, ξεχωριστή μνεία στο panic button, που λειτουργεί πλέον σε όλη τη χώρα, όχι αποκλειστικά για γυναίκες αλλά και για ηλικιωμένους, που υφίστανται κάποια μορφή βίας.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στη μαρτυρία του επικεφαλής των δυνάμεων στην Κρήτη, ο οποίος του είπε ότι ευτυχώς άρχισαν και ανοίγουν στόματα και από γυναίκες που κατάγονται από την Αλβανία και από μετανάστες, οι οποίες μέχρι τώρα δεν μιλούσαν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό