17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Νέα Αριστερά για Ασημακοπούλου: Ενοχή η σιωπή Μαξίμου – Κεραμέως

Ειδήσεις Ελλάδα

Για «μείζον σκάνδαλο» που «δεν θα περάσει έτσι», διότι «αναδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι το ψηφιακό κράτος του κ. Μητσοτάκη διαμοιράζει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών» για εκλογικές καμπάνιες, έκανε λόγο η Νέα Αριστερά σχολιάζοντας τη φερόμενη αποστολή μαζικών emails από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου σε Έλληνες του εξωτερικού δίχως τη συγκατάθεσή τους.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συμβαίνει», σχολίασε επίσης το Γραφείο Τύπου του κόμματος, κάνοντας αναδρομή στο «σκάνδαλο της Cambridge Analytica» και στην «παράνομη αξιοποίηση προσωπικών δεδομένων από τον Ντόναλντ Τράμπ», στη «χειραγώγηση του εκλογικού σώματος στην περίπτωση του Brexit», αλλά και «σε σειρά κρατών της Ανατολικής Ευρώπης, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής» για τον ίδιο λόγο.

Κατά τη Νέα Αριστερά «η σιωπή της υπουργού εσωτερικών και του Μεγάρου Μαξίμου είναι πρόδηλη της ενοχής τους». Γι’ αυτό και υποστηρίχθηκε πως «η κυρία Κεραμέως δεν μπορεί να σιωπά, ο κύριος Μητσοτάκης, ο πρωθυπουργός του Predator, δεν μπορεί να κρύβεται».

«Πώς απέκτησε πρόσβαση σε απόρρητα προσωπικά δεδομένα η κυρία Ασημακοπούλου; Προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών; Ποιοι άλλοι έχουν πρόσβαση;» αναρωτήθηκαν επίσης από τη νεοσύστατη παράταξη που συμπλήρωση 90 ημέρες ύπαρξης στην πολιτική σκηνή.

«Η Νέα Αριστερά χαιρετίζει τους πολίτες που δεν σιώπησαν και δεν ανέχτηκαν την παραβίαση των προσωπικών τους δεδομένων», υπογραμμίστηκε ακόμη προτού υπάρξει η δέσμευση ότι «θα πράξουμε τα δέοντα, θα εξαντλήσουμε κάθε θεσμικό μέσο».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό