17.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Νάουσα: 2ο Φεστιβάλ «Γιορτές Νερού», από 28 – 31 Ιουλίου, στο άλσος Αγίου Νικολάου

Ειδήσεις Ελλάδα

Το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει σπουδαία μουσικά σύνολα χώρας, πρωτοπόρους της ελληνικής μουσικής σκηνής, καταξιωμένους καλλιτέχνες αλλά θα δώσει και βήμα σε νέους τοπικούς δημιουργούς

Ένα μουσικό «ταξίδι» με τη συμμετοχή σπουδαίων Ελλήνων καλλιτεχνών θα πραγματοποιηθεί στο άλσος του Αγίου Νικολάου, το διάστημα από 28 έως 31 Ιουλίου, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ «Γιορτές Νερού», που διοργανώνει ο δήμος Νάουσας.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ παρουσιάστηκε σήμερα από τον δήμαρχο Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα και τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Γιώργο Τριανταφύλλου, δίπλα στο ποτάμι της Αράπιτσας.

«Το φεστιβάλ σκοπεύει να δώσει νέα πνοή στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της περιοχής μας, προβάλλοντας ταυτόχρονα τις φυσικές ομορφιές του Δήμου μας. Φιλοδοξία και στόχος μας είναι ο νέος αυτός θεσμός να φιλοξενήσει τα σπουδαιότερα μουσικά σύνολα της χώρας μας, τους πρωτοπόρους της ελληνικής μουσικής σκηνής, καταξιωμένους καλλιτέχνες αλλά και να δώσει βήμα σε νέους και τοπικούς δημιουργούς» επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καρανικόλας.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος κ. Τριανταφύλλου τόνισε ότι τα έσοδα από μια συναυλία θα διατεθούν για την ενίσχυση κοινωνικού φορέα της περιοχής, προκειμένου να ενισχυθεί το νοσοκομείο της πόλης.

Την αυλαία του Φεστιβάλ θα ανοίξουν την Παρασκευή, 28 Ιουλίου, η Ελευθερία Αρβανιτάκη και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη που θα ανέβουν «Μαζί» στη σκηνή, ενώ το Σάββατο, 29 του μήνα, θα πάρει σειρά η Ευανθία Ρεμπούτσικα. Και οι δύο συναυλίες θα έχουν ελεύθερη είσοδο (ειδικές προσκλήσεις).

Την Κυριακή, 30 Ιουλίου, στις 11:30 το πρωί έχει προγραμματιστεί ένα μουσικό πικ νικ με τη συμμετοχή μουσικών σχημάτων (ελεύθερη είσοδος) και τη Δευτέρα 31 Ιουλίου η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» με την Γιώτα Νέγκα, τον Αγγελο Θεοδωράκη και τον Κώστα Πατσιά θα ταξιδέψουν το κοινό σε μία «Νύχτα μαγικιά» (είσοδος 15 ευρώ).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό