16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Μύκονος: Έκλεβαν από πολυτελείς εξοχικές κατοικίες

Ειδήσεις Ελλάδα

Τέλος στη δράση βραχίονα σπείρας που διέπραττε συστηματικά κλοπές από πολυτελείς εξοχικές κατοικίες-βίλες στη Μύκονο έβαλε η τοπική Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας.

Όπως εξακριβώθηκε, πρόκειται για τετραμελή εγκληματική ομάδα αλλοδαπών, ηλικίας 29, 32, 33 και 35 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν το Σάββατο.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικών καταγγελιών, διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον από τα μέσα του τρέχοντος μήνα οι δράστες συγκρότησαν ομάδα που ενεργούσε με συγκεκριμένο τρόπο και χαρακτηριστική προσήλωση, στοχεύοντας στη διάπραξη διαρρήξεων και κλοπών σε βίλες του νησιού, όταν οι ιδιοκτήτες ή οι ένοικοι αυτών απουσίαζαν προσωρινά, αφαιρώντας χρήματα, τιμαλφή, αξεσουάρ, προσωπικά αντικείμενα κ.α..

Από την αποδόμηση της εγκληματικής τους δραστηριότητας εξιχνιάστηκαν 5 περιπτώσεις κλοπής, ενώ η αξία των αντικειμένων και χρημάτων που αφαίρεσαν εκτιμάται στις 36.700 ευρώ.

Οι δράστες εντοπίστηκαν μέσα σε ερειπωμένο κτίσμα το οποίο χρησιμοποιούσαν ως «καβάτζα» για την απόκρυψη των κλοπιμαίων.

Στην κατοχή τους, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που διέθεταν, στον χώρο όπου εντοπίστηκαν, καθώς και σε δεύτερη όμοια «καβάτζα», βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα προερχόμενα από κλοπές.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι:

σε βάρος του 29χρονου βάρος ίσχυε απαγόρευση εξόδου από τη χώραο 32χρονος αναζητούταν ως δραπέτης από Αστυνομική Υπηρεσία της Αττικής, ενώ σε βάρος του ίσχυε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και ταυτόχρονα εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με συνολική ποινή κάθειρξης οκτώ ετών και έξι μηνών για διακεκριμένες κλοπέςσε βάρος του 33χρονου ίσχυαν περιοριστικοί όροι καθώς και απαγόρευση εξόδου από τη χώραο 35χρονος διέμενε παράνομα στη χώρα μας.

Με δικογραφία σε βάρος τους για σύσταση – συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και παράνομη διαμονή στη χώρα, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου.

Η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται προκειμένου να διασαφηνιστεί η εμπλοκή τους σε τυχόν άλλες παρόμοιες πράξεις.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό