23.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

«Μόνο σε αυτούς θα απολογηθώ»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος – «Ο Άλλος Άνθρωπος» σπάει τη σιωπή του και μιλάει μέσα από το «σπίτι» της κοινωνικής κουζίνας. 

Φορώντας το κλασικό του τζόκεϊ και ένα φούτερ με γελοιογραφία του Αρκά που έφερε επάνω τη φράση «ΑΣΤΑΔΙΑΛΑ», ο Κώστας Πολυχρονόπουλος, έχοντας μια εικόνα καταβεβλημένου ανθρώπου, μίλησε στην κάμερα του Mega. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Κώστας Πολυχρονόπουλος, από την ημέρα που έσκασε η είδηση για το πόρισμα, μένει μέσα και κοιμάται στο σπίτι του «Άλλου Ανθρώπου». Ο χώρος του έχει ένα μπάνιο και ένα διπλό κρεβάτι όπου κοιμάται ενώ υπάρχει στο δωμάτιο και ένα παράθυρο, καλυμμένο με μαύρες κουρτίνες.

«Είμαι εδώ, όποιος θέλει να με βρει, θα με βρει στο σπίτι του “Άλλου Ανθρώπου”», ξεκαθάρισε. Παράλληλα, έστειλε ένα μήνυμα ευγνωμοσύνης, λέγοντας «ευχαριστώ» στον κόσμο που τον «πίστεψε» και «εξακολουθεί να πιστεύει» σε εκείνον. «Θέλω να ευχαριστήσω και τους ανθρώπους που έρχονται εδώ και βοηθάνε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Πιστεύω ότι ο άλλος άνθρωπος θα συνεχίσει να υπάρχει

Στη συνέχεια, με μια χροιά πίκρας στη φωνή του, είπε: «Στους μόνους που θα απολογηθώ, είναι στην ελληνική δικαιοσύνη, όταν και άμα με καλέσει, και στους ανθρώπους που έβαλαν έστω 1 ευρώ στον “Άλλο Άνθρωπο”».

Τον επισκέφτηκαν οι δικηγόροι του – «Λυτρωτική η εισαγγελική παρέμβαση»

Σε δηλώσεις που έκαναν οι δικηγόροι του ανέφεραν πως «είναι λυτρωτική η εισαγγελική παρέμβαση γιατί όποιος θέλει να καταγγείλει κάτι θα πρέπει να πάει στο φυσικό δικαστή» ενώ τόνισαν πως ακόμη και σήμερα, μετά από όσα έχουν λεχθεί και έχουν γραφτεί για την υπόθεση του «Άλλου Ανθρώπου», περισσότεροι από 200 άνθρωποι πήγαν στην κοινωνική κουζίνα, στο Μεταξουργείο, και παρέλαβαν μια μερίδα φαγητό και έτυχαν λίγης φροντίδας. «Είμαστε εδώ μισή ώρα και δεν είναι υπερβολή ότι ήρθαν πάνω από 200 άνθρωποι να φάνε πρωινό, να πιούν ένα καφέ, ένα ποτήρι νερό, πήγαν τουαλέτα. Αυτή τη δράση χτυπάνε».

Υπενθυμίζεται πως ο «Άλλος Άνθρωπος», που μπήκε στο εισαγγελικό «στόχαστρο» μετά το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων, είναι μία αυτοδιαχειριζόμενη ομάδα, μία πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης που ξεκίνησε το 2011 στην Αθήνα.

Η ομάδα του «Άλλου Ανθρώπου» μαγειρεύει φαγητό σε δημόσιους χώρους της Αθήνας αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, με κέντρο το χώρο που διαθέτει στην οδό Μ. Αλεξάνδρου στο Μεταξουργείο.

Μέχρι σήμερα, ο «Άλλος Άνθρωπος» και οι εθελοντές του έχουν προσφέρει πάνω από 18 εκατομμύρια μερίδες φαγητού σε όλη την Ελλάδα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό