20.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Μπουλμπασάκος στο : Λάθος το άνοιγμα και Πάσχα στο χωριό –Θα φτάσουμε 900 διασωληνωμένους

Ειδήσεις Ελλάδα

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Κάθετα αντίθετος σε οποιοδήποτε «άνοιγμα» τάχθηκε μιλώντας στο , ο διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού» Γιώργος Μπουλμπασάκος – «Η κατάσταση στο ΕΣΥ είναι πολύ δύσκολο και μέχρι το Πάσχα δεν είναι απίθανο να φτάσουμε τους 900 διασωληνωμένους. Το πρόβλημα είναι ότι αυτά τα κρεβάτια δεν υπάρχουν»

«Η κατάσταση είναι δύσκολη. Ευτυχώς που πάρθηκε η απόφαση να παραμείνουν κλειστά τα μεγάλα πολυκαταστήματα. Όταν όλες τις προηγούμενες ημέρες καθημερινά ανακοινώνονταν κατά μέσο όρο 3.600 κρούσματα και δίναμε 3.000 εξιτήρια καταλαβαίνουμε ότι αυτό το αρνητικό ισοζύγιο θα επιβαρύνει για πολύ καιρό ακόμα το σύστημα υγείας».

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Με τα λόγια αυτά περιέγραψε στο , ο διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού» Γιώργος Μπουλμπασάκος την κατάσταση στα ελληνικά νοσοκομεία.

Απαντώντας σε ερώτηση, αν είναι ασφαλές να ταξιδέψουν οι Αθηναίοι στα χωριά τους για το Πάσχα, ο κ. Μπουλμπασάκος εξέφρασε την άποψη ότι το εγχείρημα αυτό δεν μπορεί να ελεγχθεί με τα self test.

«Όταν εκείνες τις ημέρες ταξιδέψει 1 εκατ. κόσμος με μαθηματική ακρίβεια θα είναι μεταξύ αυτών και αρκετοί θετικοί στον κορονοϊό αφού τα self test έχουν περιθώρια λάθους. Αν το επιδημιολογικό φορτίο της Αθήνας μεταφερθεί και στα χωρία με τα γνωστά προβλήματα που έχει το σύστημα υγείας στην περιφέρεια τότε τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα. Είναι γεγονός ότι όταν πάει κάποιος για Πάσχα δεν μπορείς να ελέγξεις ούτε τις επαφές στο οικογενειακό τραπέζι ούτε στην εκκλησία», πρόσθεσε

«Μαύρα» τα επιδημιολογικά δεδομένα

Για μία ακόμα μέρα χθες (16/4), στην Ελλάδα σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ σε ό,τι αφορά τους διασωληνωμένους. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 3.067 κρούσματα ενώ 824 συνάνθρωποί μας νοσηλεύονται στις ΜΕΘ. Δυστυχώς, ανακοινώθηκαν επιπλέον 91 θάνατοι, μεγαλώνοντας τη μακάβρια λίστα όσων έχασαν τη ζωή τους από τη φονική νόσο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην παρούσα φάση, έχει να κάνει με την κατάσταση στα νοσοκομεία η οποία είναι κάτι παραπάνω από οριακή. Μάλιστα, ανακοινώθηκαν 547 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία, αριθμός που συνιστά αύξηση 3,99%. Ανησυχητική είναι η κατάσταση κυρίως στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, όπου τα νοσοκομεία είναι στο «κόκκινο», αλλά και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα.

Δείτε το Infographic του

Τα δεδομένα είναι αδιάψευστος μάρτυρας της πολύ δύσκολης κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία, όχι μόνο της Αττικής αλλά και όλης της χώρας. Συνεπώς, όλες οι συζητήσεις για άνοιγμα και για… ελεύθερο Πάσχα, αυτή τη στιγμή δείχνουν άτοπες…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο .

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό