14.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μπορούσε και χωρίς τον Μπάγεβιτς (VIDEO)

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο ξεκίνημα της περιόδου 1989-90, η ΑΕΚ ήταν πρωταθλήτρια και είχε μπει με άλλον αέρα στο πρωτάθλημα. Δεν ήταν πια η ομάδα του 1-0 που κατέκτησε τον τίτλο του 1989 διά πυρός και σιδήρου, αλλά μια ομάδα που γοήτευε με το ποδόσφαιρό της και που περνούσε ακόμα και από τις πιο  δύσκολες έδρες της Α’ Εθνικής, ακόμα και σε μέρες που ο δημιουργός της Ντούσαν Μπάγεβιτς έλειπε από τον πάγκο!

Αυτό συνέβη σαν σήμερα πριν από 31 χρόνια. Η ΑΕΚ επιβλήθηκε στο κατάμεστο Χαριλάου επί του Αρη με 1-2, με τον Πέτρο Ραβούση να κοουτσάρει την ομάδα, αφού ο προπονητής Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε πάει στη Γαλλία για να «κατασκοπεύσει» τη Μαρσέιγ, με την οποία θα έπαιζε η ΑΕΚ τρεις μέρες μετά στη Μασσαλία για τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Ίντερνετ και αθλητικά κανάλια δεν υπήρχαν τότε, ενώ η ΑΕΚ δεν είχε ούτε καν την πολυτέλεια να παίξει Σάββατο. Επομένως ο προπονητής δεν είχε τη δυνατότητα να δει την αντίπαλο να αγωνίζεται. Το ματς της ΑΕΚ έγινε Κυριακή, η ομάδα επέστρεψε στην Αθήνα και την άλλη μέρα ξαναμπήκε στο αεροπλάνο για να πάει στη Γαλλία και να χάσει με 2-0 από την πανίσχυρη ομάδα του… αμαρτωλού προέδρου Μπερνάρ Ταπί.

Πριν από όλα αυτά, όμως, δίδαξε ποδόσφαιρο στη Θεσσαλονίκη. Προηγήθηκε στο 28’ με σουτ του Τόνι Σαβέβσκι (στη φωτογραφία) μετά από ωραία προσπάθεια του Γιώργου Χριστοδούλου και δεν πτοήθηκε ούτε όταν η ομάδα του Αλκέτα Παναγούλια ισοφάρισε στο 71’ με τον βετεράνο Ντίνο Κούη (που μέρες αργότερα θα δήλωνε ότι «αυτή η ΑΕΚ δεν παίζεται»). Οκτώ λεπτά μετά ο Ντανιέλ Μπατίστα εκμεταλλεύθηκε τη σέντρα ακριβείας του Μίροσλαβ Οκόνσκι και έκανε με κεφαλιά το 1-2.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το τρίτο γκολ στο πρωτάθλημα από τον νεοαποκτηθέντα Μπατίστα (είχε έρθει από τον Εθνικό) και ήταν παράλληλα το τρίτο που πέτυχε ερχόμενος από τον πάγκο ως αλλαγή! Ο παίκτης είχε έρθει με κάποιο πρόβλημα τραυματισμού και δεν έγινε αμέσως βασικός, αλλά έκανε τη δουλειά του ακόμα και ως αλλαγή!

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Οικονομόπουλος, Βασιλόπουλος, Χατζής, Μανωλάς, Κούτουλας, Παπαϊωάννου, Πατίκας (46’ Μπατίστα) Σαβέβσκι, Χριστοδούλου (71’ Σταματής) Οκόνσκι, Σαββίδης

Στις 15 Οκτωβρίου

15/10/39 ΑΕΚ-Αστέρας 4-1 (Πρωτάθλημα Αθήνας)

15/10/67 ΑΕΚ-Απόλλων Αθηνών 2-0 (Α’ Εθνική –η ΑΕΚ έκανε βήμα τίτλου με τα γκολ των Βεντούρη και Καραφέσκου, αλλά με απόντα τον Μίμη Παπαϊωάννου που είχε εγκαταλείψει το ξενοδοχείο της ομάδας το προηγούμενο βράδυ, διαμαρτυρόμενος για μια εκκρεμή οικονομική οφειλή της διοίκησης προς αυτόν)

15/10/72 ΑΕΚ-Κόρινθος 2-0 (Κύπελλο Ελλάδας)

15/10/95 ΑΕΚ-Καλαμάτα 5-1 (Α’ Εθνική) 

15/10/11 ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1 (Α’ Εθνική –ωραία γκολ με ατομικές προσπάθειες από Μιραλάς και Λεονάρντο)

15/10/17 Ξάνθη – ΑΕΚ 1-1 (Σούπερ Λίγκα)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα – 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό