17.6 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ποιοι θα κάνουν…πόρτα στους ναούς και στις κάλπες των ευρωεκλογών;

Ειδήσεις Ελλάδα

Δυστυχώς πορευόμαστε ως κοινωνία και ως πολιτικό σύστημα σαν να μην έχουμε λάβει τα μηνύματα των όσων ζήσαμε στα δύσκολα χρόνια των Μνημονίων. Και όχι μόνο συγχωρέσαμε, όχι μόνο ξεχάσαμε, αλλά είμαστε έτοιμοι να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη με ευκολία, που είναι αξιοζήλευτη. Χαρακτηριστικά, τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία 48ωρα.Είχαμε πολιτικό αρχηγό, ο οποίος μάλιστα ετοιμάζεται να διπλασιάσει τα ποσοστά του, να θέλει να κάνει τον…πορτιέρη στις εκκλησίες της χώρας μας. Ζητώντας ως ελέω Θεώ μονάρχης από όσους υπερψήφισαν την ισότητα στο γάμο, να μην πάνε στους ναούς την Μεγάλη Εβδομάδα για να μην προκαλούν με την παρουσία τους κληρικούς και πιστούς! Προφανώς επηρεάστηκε από βουλευτή άλλου κόμματος, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ, δικαιολόγησε τα…χαστούκια που έπεσαν , καταδικάζοντάς μεν στα λόγια, αλλά στην πράξη τα θεώρησε περίπου ως νόμιμη άμυνα!

Κερασάκι σε όλα τα παραπάνω, είναι τα όσα βλέπουμε να εξελίσσονται με αφορμή των αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις ευρωεκλογές που ως άμεση συνέπεια έχει να μείνουν…ορφανοί 250.000 περίπου ψηφοφόροι που στις εθνικές εκλογές πήγαν και τους ψήφισαν.

Εκεί υπάρχουν άλλου τύπου …πορτιέρηδες. Αυτοί που τους θεωρούν φασίστες και υποκρυπτόμενους χρυσαυγίτες και δεν θέλουν να μολυνθεί η καθαρότητά τους από την ψήφο των οπαδών των Σπαρτιατών. Μόνο που δεν μας λένε πως θα διαπιστώσουν τι θα κάνουν αυτοί οι άνθρωποι πίσω από το παραβάν.

Και από την άλλη υπάρχουν και εκείνοι που λένε ότι δεν μπορεί να τους θεωρούμε όλους φασίστες, αλλά μπορεί να είναι όπως έλεγε και ο Αλέξης Τσίπρας, παραπλανημένοι άνθρωποι. Και μέρες που είναι θα πρόσθετα ότι πρέπει να τους δώσουμε την ευκαιρία να βρουν τον ορθό δρόμο επιλέγοντας να ψηφίσουν αυτή τη φορά κόμματα του δημοκρατικού τόξου.

Στο …βάθος βέβαια υπάρχουν και αυτοί που τρίβουν τα χέρια τους. Είναι τα κόμματα δεξιά της δεξιάς που ποντάρουν στα ορφανά της Χρυσής Αυγής και των Σπαρτιατών, άλλα για να ενισχύσουν τα ποσοστά τους και άλλα για να πιάσουν το πολυπόθητο 3%. Υπάρχουν και οι αντισυστημικοί που έχουν μια ταυτοτική νοητή γραμμή που τους ενώνει. Που είναι αυτή του λαικισμού και του αντισυστημισμού. Διαλέξτε κόσμε δηλαδή. Τέτοια προσφορά και τόση ζήτηση ούτε στα τρελά τους όνειρα. Πάντως εκείνο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι τον καυγά των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου. Που με την αντιπαράθεσή τους στην ουσία προσφέρουν το μεγαλύτερο δώρο στους κάθε λογής Σπαρτιάτες. Μέχρι να καταλάβουν το λάθος τους θα τους έχουν βρει μπροστά τους και πάλι. Με άλλα πρόσωπα και άλλον μπροστινό…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό