17.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Μπορεί αυτή η ηλεκτρική Kawasaki να σώσει τις μοτοσικλέτες;

Ειδήσεις Ελλάδα

Η βιομηχανία μοτοσικλετών ακολουθεί ασθμαίνοντας τις εξελίξεις της αυτοκινητοβιομηχανίας, όμως οι Ιάπωνες μάλλον έλυσαν την εξίσωση.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πλέον καθημερινό θέαμα στους δρόμους, ακόμα και στην Ελλάδα με το ανύπαρκτο δίκτυο φόρτισης και με τις τιμές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ακόμα και με τις όποιες επιδοτήσεις, να αφορά μόνο τους έχοντες και κατέχοντες. Από την άλλη πλευρά σε μια χώρα που η μετακίνηση με μοτοσικλέτα είναι μονόδρομος για χιλιάδες, είναι ζήτημα να έχουμε δει 2-3 δείγματα στους ελληνικούς δρόμους. Κι όμως δεν είναι μια ακόμα ελληνική παρεξενιά, δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές σε ηλεκτρικές μοτοσικλέτες και οι λόγοι είναι πολλοί και σύνθετοι. 

Όσο ο κόσμος μαθαίνει το micromobilty των ηλεκτρικών πατινιών, τα παπιά και τα σκούτερ όπως τα ξέραμε, μάλλον είναι είδος υπό εξαφάνιση. Υπάρχουν τεχνολογικοί περιορισμοί, και οικονομίας κλίμακας, που δεν επιτρέπουν μια μαζική κάθοδο της ηλεκτρικής μοτοσικλέτας στην αγορά. Το μέγεθος της μπαταρίας και το σημαντικά μικρότερο κοινό των δύο τροχών είναι οι βασικοί παράγοντες, αλλά υπάρχει και κάτι πιο ουσιαστικό. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό