16.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Μπαμ» από την Φινλανδία στην Κοπεγχάγη

Ειδήσεις Ελλάδα

Η «πρωτάρα» σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Φινλανδία έκανε τη μεγάλη έκπληξη στο «Πάρκεν Στάντιον» της Κοπεγχάγης, επικρατώντας με 1-0 της Δανίας, στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στο 2ο γκρουπ του τουρνουά.

Ματς που διεξήχθη τελικά στη… σκιά του δυσάρεστου περιστατικού με τον Κρίστιαν Έρικσεν και το οποίο αφού διακόπηκε για περίπου μιάμιση ώρα, επανάρχισε με τους Φινλανδούς να παίρνουν την τεράστια νίκη!

Από την ώρα που ο 29χρονος άσος της Ίντερ ανέκτησε τις αισθήσεις του και η κατάσταση της υγείας του σταθεροποιήθηκε, είχε συνομιλία με τους συμπαίκτες του και το προπονητικό τιμ.

Μετά την εξέλιξη αυτή οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων ζήτησαν από την UEFA να συνεχιστεί ο αγώνας, με την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία να κάνει αποδεκτό το αίτημά τους, αν και αρχικά είχε ανακοινώσει την οριστική διακοπή της αναμέτρησης.

Η Φινλανδία, με γκολ του Πογιάνπαλο στο 60ό λεπτό νίκησε με 1-0 τη Δανία, κάνοντας το ιδανικότερο ξεκίνημα στο Euro 2020 και πλέον μπορεί να κάνει όνειρα πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Ήταν μόλις η δεύτερη νίκη των Φινλανδών επί των Δανών στα τελευταία 23 ματς που έχουν δώσει, καθώς και η πρώτη για την ομάδα του Κανέρβα μετά από 6 διεθνή ματς που δεν είχε γευτεί την χαρά της επιτυχίας (2 ισοπαλίες, 4 ήττες).

Για τους Δανούς ήταν μόλις η 3η ήττα στα τελευταία 29 διεθνή ματς που έχουν δώσει, με τις δύο προηγούμενες να προήλθαν από το Βέλγιο.

Απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο γκολκίπερ των Φινλανδών, Λούκας Ραντέτσκι, ο οποίος έκανε τρεις σπουδαίες επεμβάσεις στα πρώτα 19 λεπτά, ενώ η κορυφαία στιγμή του στον αγώνα ήταν η απόκρουση πέναλτι του Χόιμπγιερκ στο 74ο λεπτό.

Οι ενδεκάδες:

ΔΑΝΙΑ (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Βας (76΄ Στρίγκερ Λάρσεν), Κγιάερ (64΄ Βέστεργκααρντ), Κρίστενσεν, Μέλε, Έρικσεν (43΄ Γένσεν), Χόιμπγιερκ, Ντιλένι (76΄ Κορνέλιους), Πόουλσεν, Βιντ (63΄ Σκοβ Όλσεν), Μπρεϊθγουέιτ

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Μάρκου Κανέρβα): Ραντέτσκι, Ο’Σόγκνεσι, Αραγιούρι, Τόιβιο, Σπαρβ (77΄ Σούλερ), Καμαρά, Λουντ, Ραϊτάλα (90΄ Βαϊσάνεν), Ουρόνεν, Πούκι (77΄ Κάουκο), Πογιάνπαλο (84΄ Φορς)

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό