20 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

«Μου είχε πει η κολλητή μου “παλιοαλβανίδα, πήγαινε πίσω στη χώρα σου”»

Ειδήσεις Ελλάδα

«Άκουγα τρομερά ρατσιστικά σχόλια»

Συνέντευξη στο ένθετο Secret των «Παραπολιτικών» και τη Σάσα Σταμάτη έδωσε η Μέγκι Ντρίο, η οποία απάντησε και για το ρατσισμό που έχει δεχτεί για την καταγωγή της.

Τα παιδικά σου χρόνια πώς ήταν;

Ηρθα στην Ελλάδα 11 χρόνων από την Αλβανία. Οπως κάθε οικογένεια αλβανική που ερχόταν στην Ελλάδα περνούσε δύσκολα, έτσι πέρασα κι εγώ δύσκολα. Βίωσα ρατσισµό επειδή δεν µιλούσα τη γλώσσα. Πήγαινα σε ιδιωτικό σχολείο και, παρ’ όλα αυτά, άκουγα τροµερά ρατσιστικά σχόλια, όπως το «Παλιοαλβανίδα, πήγαινε πίσω στη χώρα σου». Αυτό το σχόλιο το έχω ακούσει και από φίλη µου κολλητή. Μετέπειτα τα πράγµατα έγιναν καλύτερα, αλλά ακόµα και στα 30 µου ακούω ρατσιστικά σχόλια για την καταγωγή µου.

Eχει υπάρξει κάποιος θαυµαστής σου που σε έχει φέρει σε δύσκολη θέση;

Eχει υπάρξει. Συγκεκριµένα, όταν ήµουν 18 χρόνων και έµενα στη Θεσσαλονίκη, υπήρξε ένας άνθρωπος ο οποίος ήταν πολύ κολληµένος µαζί µου. Με παρακολουθούσε συνεχώς και µε περίµενε στην είσοδο του σπιτιού µου, µε αποτέλεσµα να φοβάµαι ακόµα και να πάω στο σπίτι. ∆εν τον ήξερα καν σαν άνθρωπο. Ηταν κανονικός stalker. Αναγκάστηκα να κάνω ασφαλιστικά µέτρα σε αυτόν, για να σταµατήσει να µε ενοχλεί. Επειτα από τότε, αναγκάστηκα να γίνω άνδρας του εαυτού µου, για να προστατεύω τον εαυτό µου και στις δουλειές µου και στην προσωπική µου ζωή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό