16.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Μοναδικό, αρνητικό «μπλαουγκράνα» ρεκόρ στη La Liga

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Μπαρτσελόνα «γκέλαρε» ξανά στη La Liga , αυτή τη φορά απέναντι στη Γρανάδα (3-3), αποτέλεσμα που την απομακρύνει περισσότερο απ’ τη διεκδίκηση του τίτλου.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Γιαμάλ (14′), που δέχτηκαν, στη συνέχεια, δύο γκολ από τους Σάντσεζ (43′) και Πελίστρι (60′). Η απάντηση ήρθε άμεσα απ’ τον Λεβαντόφσκι (63′), ενώ ο Μικέλ με κεφαλιά «άγχωσε» την ομάδα του Τσάβι (66′). Ο Λαμινέ Γιαμάλ ξανασκόραρε στο 80′ και έσωσε την παρτίδα.

Η άμυνα των «μπλαουγκράνα», σε συνδυασμό με την έλλειψη του Τερ Στέγκεν, ο οποίος όμως επέστρεψε στο τελευταίο παιχνίδι, έχει κάνει την ομάδα του Τσάβι ευάλλωτη στα γκολ.  Χαρακτηριστικό της κακής αμυντικής λειτουργίας είναι τα 11 γκολ που έχει δεχτεί τα τελευταία 5 παιχνίδια.

Το πιο παράδοξο μ’ αυτό δεν είναι τόσο η συχνότητα που δέχεται η Μπαρτσελόνα γκολ, όσο η αποτελεσματικότητα. Μόλις στις 15 τελευταίες τελικές που έχουν κάνει οι αντιπάλοι στην εστία της, έχουν καταλήξει σε 11 γκολ. Αρνητικό ρεκόρ στη La Liga, που αντικατοπτρίζει την εικόνα της ομάδας τη φετινή σεζόν.

Απ’ την αρχή του νέου έτους και σε 11 παιχνίδια, έχει παθητικό 23 γκολ, κατατάσσοντας την τη χειρότερη άμυνα στα Top-5 πρωταθλήματα για το 2024. Με πρώορο αποκλεισμό απ’ το Copa Del Rey και απομάκρυνση της ομάδας απ’ τον τίτλο του πρωταθλήματος. Όλα αυτά με το παιχνίδι του Champions League, με τη Νάπολι, για τη φάση των «16» να πλησιάζει. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό