17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Μνημόνια συνεργασίας της Τράπεζας Πειραιώς με UNHCR και UNICEF

Ειδήσεις Ελλάδα

H κυρία Maria Clara Martin, Αντιπρόσωπος του Υπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, και ο κ. Χρήστοςb Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, υπογράφουν Μνημόνιο Συνεργασίας για την ανάπτυξη κοινών δράσεων που υποστηρίζουν την ένταξη και την ευημερία των προσφύγων στην Ελλάδα.

Στόχος είναι η ανάπτυξη κοινών δράσεων για την υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων όπως είναι οι πρόσφυγες και τα παιδιά.

Μνημόνια συνεργασίας με την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (UNHCR) και το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για το Παιδί (UNICEF) υπέγραψε η Τράπεζα Πειραιώς διευρύνοντας περαιτέρω το πρόγραμμα EQUALL για μια κοινωνία ισότιμων ανθρώπων. Στόχος είναι η ανάπτυξη κοινών δράσεων για την υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων όπως είναι οι πρόσφυγες και τα παιδιά.

Ειδικότερα, το Μνημόνιο Συνεργασίας με τον ΟΗΕ αφορά τη δημιουργία προγραμμάτων που υποστηρίζουν την ένταξη και την ευημερία των προσφύγων στην Ελλάδα. Η εναρκτήρια δράση προβλέπει τη δημιουργία «Ακαδημίας για Γυναίκες Πρόσφυγες» (Refugee Women Academy), όπου θα τους παρέχεται κατάρτιση για την απόκτηση εφαρμοσμένων γνώσεων και πρακτικών δεξιοτήτων, ενισχύοντας τις προοπτικές τους για εργασιακή απασχόληση και κοινωνική ένταξη.

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Είσοδος

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό