15.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μιμητές των εισβολέων στο Καπιτώλιο οι Έλληνες «Θεματοφύλακες»

Ειδήσεις Ελλάδα

Έρευνες πραγματοποίησαν αστυνομικοί σε άτομα που σχετίζονται με τους  Θεματοφύλακες του Συντάγματος. Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν στα αυτοκίνητα τους  σε περιοχή λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη. Δεν έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής προσαγωγές και συλλήψεις.

Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας μπαίνουν ομάδες που προχωρούν σε στρατιωτικές εκπαιδεύσεις, με στόχο να εξακριβωθεί η σύνδεσή τους με αντιεμβολιαστές που αναπτύσσουν επικίνδυνη δράση. Οι αστυνομικές υπηρεσίες έχουν ήδη προχωρήσει σε χαρτογράφηση των αυτοαποκαλούμενων «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος», οι οποίοι θεωρούνται παλιοί υποστηρικτές του Αρτέμη Σώρρα αλλά και της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Στελέχη της Αστυνομίας αποκαλύπτουν στην ΕΡΤ ότι οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» εκτιμάται ότι μιμούνται ομάδες αντιεμβολιαστών της Αμερικής, οι οποίες είχαν φτάσει στο σημείο να εισβάλουν στο Καπιτώλιο. Τα κοινά χαρακτηριστικά τους είναι ότι υπογράφουν «ιερές δηλώσεις» για να νομιμοποιήσουν τις πράξεις τους προφασιζόμενοι την κατάλυση του Συντάγματος, έχουν εμμονή με τα όπλα, έχουν στις τάξεις τους απόστρατους των Σωμάτων Ασφαλείας, οργανώνονται μέσω social media.

Πυρήνες αντιεμβολιαστών που ανησυχούν τις Αρχές βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα, ωστόσο, το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως στις περιοχές της βόρειας Ελλάδας με υψηλά ποσοστά ανεμβολίαστων και δευτερευόντως στην Αττική.

Οι φόβοι άλωσης των πυρήνων των αρνητών από ακροδεξιά στοιχεία είναι υπαρκτοί και οι διωκτικές αρχές στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα ώστε να προλάβουν ακραίες ενέργειες. Το καμπανάκι του κινδύνου για το φόβο αναβάθμισης των επιθέσεων από αντιεμβολιαστές είχαν κρούσει στις ελληνικές Αρχές υπηρεσίες ασφαλείας ευρωπαϊκών χωρών εδώ και πολύ καιρό, πριν την αρπαγή του γυμνασιάρχη στην Πιερία, αναφέρει ρεπορτάζ στο ertnews.

Απόρρητες ενημερώσεις

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είχε λάβει απόρρητες ενημερώσεις και είχε αρχίσει από νωρίς να παρακολουθεί τη μετεξέλιξη του περίφημου αντιεμβολιαστικού κινήματος, υπό το φόβο «αγκαλιάσματος» από ακροδεξιές ομάδες. Ο φόβος ήταν ότι άτομα που μπορεί να θεωρούνται “επιχειρησιακά ακίνδυνα” μπορεί να χειραγωγηθούν από έμπειρους ακροδεξιούς.

Πηγές από την Αστυνομία που παρακολουθούν το θέμα σημειώνουν ότι τα άτομα που εμφανίζονται ως αρχηγοί των αρνητών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας είχαν πρωταγωνιστήσει στις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων το 2011. Στη συνέχεια, κάποιοι εξ αυτών υποστήριξαν τους περίφημους «Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς», για τους οποίους στις αρχές Δεκεμβρίου είχαν ασκηθεί διώξεις για διασπορά ψευδών ειδήσεων και πρόκληση σε ανυπακοή και διέγερση.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό