23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Μικρότερος ο απαιτούμενος δανεισμός για την α’ φάση στο Ελληνικό

Ειδήσεις Ελλάδα

Λιγότερο δανεισμό, από ό,τι αρχικά υπολόγιζε, κατά 173 εκατ. ευρώ, θα χρειαστεί για την πρώτη φάση της ανάπτυξης του Ελληνικού η Lamda Development η οποία προέβη σε επικαιροποίηση των όρων του δανεισμού της

Ο λόγος είναι η εξέλιξη των εσόδων που έχει μέχρι σήμερα, συνολικού ύψους 1,4 δις., από συμφωνίες που έχει κλείσει και αφορούν κυρίως τις οικιστικές αναπτύξεις στην έκταση του πρώην αεροδρομίου.

Όπως ανακοινώθηκε επίσης χθες, η Lamda και ειδικότερα η 100% θυγατρική της, Hellinikon Global, κατέβαλε στο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) την δεύτερη δόση του τιμήματος απόκτησης του Ελληνικού, ύψους 166,650 εκατ. ευρώ.

Την περασμένη Τετάρτη μιλώντας στους μετόχους κατά την ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας ο διευθύνων σύμβουλος, Οδυσσέας Αθανασίου, σημείωσε ότι η δεύτερη δόση καλύφθηκε με ίδια κεφάλαια.

Με την εν λόγω πληρωμή έχει καταβληθεί μέχρι σήμερα στο ΤΑΙΠΕΔ ποσό 467 εκατ., ή το 51% του συνολικού τιμήματος των 915 εκατ. ευρώ, βάσει των όσων ορίζουν οι σχετικές συμβάσεις.

Παράλληλα, η Lamda υπέγραψε χθες με τις Eurobank, Πειραιώς και Alpha Bank συμφωνία για την επικαιροποίηση των βασικών επιχειρηματικών όρων κοινοπρακτικού τραπεζικού δανεισμού προς την εταιρεία ή και θυγατρικές του Oμίλου, με σκοπό τη χρηματοδότηση του έργου του Ελληνικού. Στην σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι: «Η επικαιροποίηση είναι επακόλουθο των ευνοϊκών εξελίξεων στις πωλήσεις κυρίως των οικιστικών αναπτύξεων της πρώτης πενταετίας (Φάση Α΄), καθώς και της γενικότερα εξαιρετικής πορείας του έργου του Ελληνικού, όπως αυτή αποτυπώνεται τόσο στην πρόοδο των κατασκευαστικών έργων όσο και στις συνολικές εισπράξεις».

Ο κοινοπρακτικός δανεισμός της Lamda όπως επικαιροποιήθηκε είναι συνολικού ύψους 944 εκατ. (αντί 1.117 εκατ.) και αφορά αναλυτικότερα, τις οικιστικές και άλλες αναπτύξεις και τα έργα υποδομών (120 εκατ. αντί 394 εκατ. που είχε αρχικά υπογράψει) τις εμπορικές αναπτύξεις δηλαδή τα εμπορικά κέντρα, Vouligmenis Mall και Riviera Galleria (575 εκατ. αντί 517) και την κάλυψη δαπανών ΦΠΑ (249 εκατ. αντί 205 εκατ.).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό