16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Μια φιδωτή υδάτινη εγκατάσταση στους κήπους Hama-rikyu του Τόκιο

Ειδήσεις Ελλάδα

«Suimei» είναι η επωνυμία της εγκατάστασης της Kazuyo Sejima, μιας φιδωτής διαδρομής νερού η οποία ξετυλίγεται στους κήπους Hama-rikyu του Τόκιο·καθώς κυλά ανάμεσα στην πλούσια βλάστηση των κήπων, στην επιφάνεια του νερού αντανακλάται ο ουρανός και το περιβάλλον τοπίο.

Η εγκατάσταση είναι μέρος του πρότζεκτ Pavilion Tokyo 2021, στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων στην πρωτεύουσα της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Η συνεισφορά της Kazuyo Sejima στο Pavilion Tokyo 2021 βρίσκεται στους κήπους Hama-rikyu, έναν αντιπροσωπευτικό κήπο των Daimyo (βαρώνων) της περιόδου Έντο, στο επίκεντρο του οποίου είναι μια λιμνούλα. Η «Suimei» εκτείνεται με φόντο τους ουρανοξύστες της συνοικίας Shiodome καθώς αυτός ο παραδοσιακός κήπος συνδέει την ιστορική πλευρά του Τόκιο με τη σύγχρονη πλευρά του.

«Suimei» είναι στα ιαπωνικά η λέξη που περιγράφει το πώς το καθάριο νερό λάμπει όμορφα στο ηλιόφως και το φεγγαρόφωτο. Αν κοιτάξει κανείς από απόσταση το νερό μοιάζει ακίνητο, ενώ η προσεκτική ματιά από κοντά αποκαλύπτει ότι κυλά ήσυχα. «Αυτό το αργό νερό αντιπροσωπεύει τη σύνδεση παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος» είπε η Kazuyo Sejima. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό