21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Μια θεωρία του TikTok που προκαλεί χωρισμούς μάς κάνει να λέμε «κάπου ώπα»

Ειδήσεις Ελλάδα

Η «θεωρία της φλούδας πορτοκαλιού» κάνει τους ανθρώπους να έχουν δεύτερες σκέψεις για τις σχέσεις τους.

Πολλοί άνθρωποι παραδέχθηκαν ότι χώρισαν με τους συντρόφους τους επειδή απέτυχαν στη «θεωρία της φλούδας πορτοκαλιού» που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το trend ξεκίνησε όταν η χρήστης του TikTok, Jenna (@jennaskates), έγινε viral αφού αποκάλυψε ότι ο φίλος της της είχε δώσει ένα κουτί με ασπράδια αυγών χωρισμένα από τους κρόκους. Η Jenna, που λατρεύει το ψήσιμο και μοιράζεται τακτικά βίντεο με τα κέικ της, εξήγησε ότι δυσκολεύεται να το κάνει η ίδια λόγω των μακριών νυχιών της.

Η φαινομενικά μικρή, αλλά εξαιρετικά ευγενική και στοχαστική πράξη πυροδότησε μια συζήτηση στην ενότητα σχολίων του βίντεό της, με τους ανθρώπους να την αποκαλούν χαρακτηριστικό παράδειγμα της «θεωρίας της φλούδας πορτοκαλιού» και γιατί θα μπορούσε να είναι ένα μεγάλο red flag στις σχέσεις.

Τέλος οι επιφανειακές σχέσεις το 2024: Τα νέα κριτήρια για να πει μια γυναίκα «ναι» σε ένα ραντεβού

Η «θεωρίας της φλούδας πορτοκαλιού» προτείνει ότι αν ο σύντροφός σου κάνει κάτι για εσένα που εσύ για τους Χ λόγους δεν μπορείς, για παράδειγμα να ξεφλουδίσει ένα πορτοκάλι επειδή εσύ έχεις μακριά νύχια, τότε σε αγαπάει. Μπορεί να είναι οτιδήποτε -από το να χωρίσει τα ασπράδια μέχρι να αγοράσει μια σοκολάτα επειδή περνάτε έξω από το περίπτερο. Αυτές οι μικρές πράξεις καλοσύνης προέρχονται από ένα βαθύτερο επίπεδο φροντίδας και δείχνουν πραγματικά ότι μας εκτιμούν όπως ισχυρίζονται πολλοί άνθρωποι στα social media.

Ομοίως, εάν προσπαθήσεις να …δοκιμάσεις τον σύντροφό σου και δεν ανταποκριθεί με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούσε να είναι ένα red flag. Και φαίνεται ότι η θεωρία έχει πλήξει ήδη κάποιες σχέσεις, καθώς ένα άτομο παραδέχτηκε στα social media ότι έπεσε θύμα της εν λόγω θεωρίας.

Αναρτώντας το περιστατικό στο Reddit, μια γυναίκα αποκάλυψε ότι είχε δει μια ανάρτηση σχετικά με τη θεωρία και αποφάσισε να τη δοκιμάσει. Η ίδια έγραψε:

«Ο επί 7 μήνες φίλος μου καθόταν στον καναπέ όταν είδα το βίντεο του TikTok που εξηγούσε τη θεωρία και αποφάσισα να τη δοκιμάσω. Μέχρι αυτό το σημείο ήμασταν χαρούμενοι, αλλά τώρα κοιτάζοντας πίσω, δεν εκπλήσσομαι από το πώς απάντησε. Του ζήτησα να μου δέσει τα μαλλιά και με κοίταξε και με ρώτησε γιατί δεν μπορούσα να το κάνω μόνη. Στην αρχή σκέφτηκα ότι ίσως τον πτόησε το γεγονός πως έχω μακριά μαλλιά, ωστόσο, επειδή είχε κι εκείνος μακριά μαλλιά στο παρελθόν ήξερε να τα δένει. Τον ρώτησα ξανά νομίζοντας ότι ήταν απλώς ήταν μια άρνηση της στιγμής, αλλά μου είπε ότι μπορούσα να το κάνω μόνη και πως εκείνος έπρεπε να χαλαρώσει καθώς μόλις είχε σχολάσει από τη δουλειά. Ξέρω τι σκέφτεστε “Άφησε τον άνθρωπο να ξεκουραστεί”, αλλά πρέπει να σας πω πως εργάζεται από το σπίτι… και ακόμα κι αν ήταν πραγματικά κουρασμένος, είχε αρκετή ενέργεια για να παίξει παιχνίδια και να βγει στο μπαρ με τους φίλους του».

Τι είναι το «sober dating» που είναι η 10η μεγαλύτερη τάση στις γνωριμίες για το 2023

«Ειλικρινά δεν ήθελα να χωρίσουμε και σκέφτηκα ότι ήταν ανόητο να πετάξω μια σχέση για ένα TikTok… μέχρι που τον ρώτησα αν μπορούσε να βάλει μια πετσέτα στο στεγνωτήριο για να μπορέσω να είμαι ζεστή όταν βγω από το ντους γιατί ξέχασα να το κάνω μόνη μου. Έκπληξη!!! Δεν το έκανε ποτέ και απλώς με έκανε να συνειδητοποιήσω πόσα πολλά κάνω για εκείνον και την κόρη του που δεν είναι καν δική μου!».

Η γυναίκα στη συνέχεια αποκάλυψε ότι αυτό την είχε κάνει να επανεκτιμήσει τη σχέση της και ότι είχε αποφασίσει να χωρίσει με τον φίλο της.

«Παραδέχομαι ότι δεν έπρεπε να είχα λάβει συμβουλές από το TikTok και ήταν ανωριμότητα από μέρους μου να το κάνω. Ωστόσο, η μέθοδος λειτούργησε και με έκανε να δω ότι κάνω πολλά περισσότερα για εκείνον από ό,τι εκείνος για μένα. Η σχέση μας δεν τελείωσε για μια πετσέτα ή για τα μαλλιά, αλλά επειδή συνειδητοποίησα ότι απλώς συμβιβάζομαι με έναν τεμπέλη που δεν με προσέχει και που δεν έχει κανένα κίνητρο στη ζωή παρά μόνο να μένει στο σπίτι των γονιών του, να παίζει βιντεοπαιχνίδια και να πίνει».

Αφού διάβασαν την ανάρτησή της στο Reddit, πολλοί άνθρωποι συμφώνησαν ότι το να λαμβάνει συμβουλές για τη σχέση από το TikTok δεν ήταν και το ιδανικότερο, αλλά τουλάχιστον της άνοιξε τα μάτια του για το πώς ήταν πραγματικά -που σημαίνει ότι η θεωρία λειτούργησε.

Άλλοι άνθρωποι μοιράστηκαν πόσο υπέροχοι ήταν οι δικοί τους σύντροφοι. Μία χρήστης έγραψε: «Ο άντρας μου θα μου πάρει καφέ ή θα σηκωθεί να σβήσει το φως γιατί χαλαρώνω και δεν θέλω να κουνηθώ. Θα κάνει πράγματα για μένα παρόλο που είμαι απόλυτα ικανή να τα κάνω. Πράξεις που δείχνουν στους αγαπημένους τους ότι τους αγαπάνε».

Ενώ ένας άλλος χρήστης πρόσθεσε: «Το θέμα δεν είναι να απαιτείς από τον σύντροφό σου να κάνει κάτι που μπορείς να κάνεις και απλά δεν θέλεις, το θέμα είναι να δεις αν θα κάνει κάτι μικρό για σένα -στο πλαίσιο της λογικής- και αυτό το τελευταίο κομμάτι είναι αυτό που μερικές φορές χάνεται.

Όπως είπες, αν η γυναίκα μου έπεφτε στον καναπέ με ένα πορτοκάλι και έλεγε “ξεφλούδισέ το μου”, θα έλεγα “έχεις χέρια…”. Αλλά αν μου πει “πονάει το χέρι μου και δεν μπορώ, μπορείς να το κάνεις για μένα;” θα το κάνω χωρίς απολύτως καμία δεύτερη σκέψη. Κάπως έτσι το έβλεπα πάντα –μικρές πράξεις προσφοράς μεταξύ ανθρώπων που αγαπούν ο ένας τον άλλον, όχι πράξεις δουλείας».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό