17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Μητσοτάκης: Παίρνω δύναμη από τον κόσμο

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Μοσχάτο επισκέφθηκε σήμερα Σάββατο 30 Μαρτίου το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να μιλήσει σε πολίτες, λίγους μόλις μήνες πριν τις ευρωεκλογές. 

Στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός τόνισε πως οι επερχόμενες Ευρωεκλογές, είναι μια ευκαιρία να δώσει ο κόσμος ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, με τον ίδιο να δηλώνει χαρακτηριστικά πως «παίρνω δύναμη από εσάς».

«Η ΝΔ στραμμένη στα προβλήματα της κοινωνίας»

«Η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα. Η χώρα καλείται να αντιμετωπίσει μεγάλες προκλήσεις σε περιβάλλον γεωπολιτικής αστάθειας. Σημαντικό το σκάφος της πατρίδας να παραμένει σταθερό και ασφαλές. Μόνο η ΝΔ εγγυάται ασφάλεια στον τόπο. Το διαπιστώσατε και με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας. Το αποτέλεσμα ήταν το αναμενόμενο. Η συζήτηση ήταν αποκαλυπτική για το πώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης εργαλειοποιούν μια τραγωδία για να αποκομίσουν πρόσκαιρα μικροκομματικά οφέλη και αναμοχλεύουν τα ίδια και τα ίδια. Προχωράμε παρά τους εκβιασμούς και τις πιέσεις, δεν συγκυβερνούμε με κανέναν. Η ΝΔ είναι στραμμένη στα προβλήματα της κοινωνίας» δήλωσε μεταξύ άλλων.

«Ξανά ισχυρή η οικονομία μας»

Μάλιστα, ο κύριος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως αναγνωρίζει τα λάθη του ενώ αναφέρθηκε και στα επιδόματα και στην αύξηση του κατώτατου μισθού, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «η οικονομίας μας είναι ξανά ισχυρή».

Όπως είπε χθες στο υπουργικό συμβούλιο ανακοινώθηκε αύξηση κατώτατου μισθού στα 830€. Όταν ήταν στα 650. Έχει αυξηθεί 27% όταν ο πληθωρισμός έχει αυξηθεί 17%. Οι αυξήσεις είναι μεγαλύτερες από πληθωρισμό. Στόχος είναι το μέρισμα της οικονομικής ανάπτυξης να επιστρέφεται σε ολόκληρη την κοινωνία. Ο πλούτος να επιστρέφει στην κοινωνία. Και ο στόχος για μέσο μισθό στα 1500 ευρώ και κατώτατο στα 950 στο τέλος της τετραετίας θα επιτευχθεί.

Αναφέρθηκε επίσης στην  ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, υπογραμμίζοντας ότι θα ενισχυθούν και τα δημόσια ιδρύματα.

Αναγνώρισε ότι υπάρχουν προβλήματα στην Υγεία προσθέτοντας ωστόσο ότι πάνω από 1 δισ. πόροι έχουν κατευθυνθεί στην υγεία, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της κάλπης των ευρωεκλογών «για να διαπραγματευτώ τα δικά σας δίκαια στις Βρυξέλλες» όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Ψήφος εμπιστοσύνης οι ευρωεκλογές»

«Κάποιοι θέλουν να πέσει ο Μητσοτάκης, δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Εγώ βρίσκομαι σε αυτή τη θέση γιατί εσείς με ψηφίσατε. Γι’ αυτό και θέλω τη μάχη των ευρωεκλογών να την αντιμετωπίσουμε με την απαραίτητη σημασία. Είναι πολύ σημαντική κάλπη για την επόμενη μέρα σε Ελλάδα και Ευρώπη, όσο κάποιοι διαγκωνίζονται για το ποιος θα είναι δεύτερος, εμείς θα είμαστε ισχυροί και πρώτοι. Θα κερδίσουμε στις ευρωεκλογές και θα συνεχίσουμε ισχυροί το έργο μας», κατέληξε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό