16.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

«Μην υποτιμήσουμε την άνοδο κομμάτων στα δεξιά της ΝΔ»

Ειδήσεις Ελλάδα

«Η ΝΔ είναι το μεγαλύτερο κυβερνητικό κόμμα στην ΕΕ γιατί διατηρεί μια ισορροπία ανάμεσα στις συντηρητικές αρχές της και τις φιλελεύθερες αξίες», είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Οικονόμου.

Mιλώντας στο Action 24, o κ. Οικονόμου, αναφέρθηκε και στην υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και στη βαθιά κρίση που διατρέχει την Αντιπολίτευση: «Αποτυπώνεται μια πολιτική κυριαρχία μακράς πνοής και μεγάλης διάρκειας της Νέας Δημοκρατίας, του Κυριάκου Μητσοτάκη και της πολιτικής που εφαρμόζουμε. Τα βασικά χαρακτηριστικά του πολιτικού σκηνικού δεν έχουν αλλάξει, γιατί αυτά διαμορφώνονται σε διάφορες φωτογραφίες της στιγμής με βάση την αντίληψη που έχει ο κόσμος για την κατεύθυνση της χώρας».

Ο Γιάννης Οικονόμου υπογράμμισε ότι: «Υπάρχει η αναγνώριση της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας ότι αν κάποιος μπορεί να περιμένει από κάπου λύση και διέξοδο, είναι από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Αναγνωρίζει ο κόσμος τον πολιτικό πραγματισμό και ρεαλισμό, ότι η Νέα Δημοκρατία παλεύει όλα τα ζητήματα, την απόλυτη ενσυναίσθηση, ότι διαφυλάττουμε πράγματα και δεν κυλάμε πίσω σε κατήφορους που μας έφεραν σε περιπέτειες στο παρελθόν» και πρόσθεσε: «Για αυτό ο κόσμος δεν ακούει απλά με δυσπιστία, αλλά έχει απορρίψει -πρακτικά και στην κάλπη και στις δημοσκοπήσεις- ευχολόγια και «λεφτόδενδρα» που μοιράζονται δεξιά και αριστερά, στη λογική ότι θα λύσει τα προβλήματά του».

Ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε πανευρωπαϊκή τάση την άνοδο των κομμάτων στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας αλλά ταυτόχρονα χτύπησε καμπανάκι ενόψει των ευρωεκλογών: «Δεν πρέπει να αδιαφορήσουμε, ούτε να το υποτιμήσουμε. Ο κόσμος αυτός στο σύνολό του δεν είναι ακροδεξιός, ούτε σκοταδιστής» και τόνισε:

«Πρέπει να το προσεγγίσουμε το θέμα με προσοχή, να μιλήσουμε σε αυτόν τον κόσμο, ο οποίος στην πλειονότητά του αγωνιά για τα ζητήματα της καθημερινότητας, για τα παιδιά του, το έθνος, τη συλλογικότητά μας». Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι: «Η χρυσή τομή ανάμεσα στις φιλελεύθερες αρχές και τις συντηρητικές αξίες της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να μιλήσει στην ψυχή και την καρδιά αυτού του κόσμου, να τον τραβήξει από ακραία λαϊκίστικα κινήματα»..

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό