20.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Με το Aion Hyper SSR οι Κινέζοι απειλούν και τα ευρωπαϊκά hypercars

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Aion Hyper SSR της GAC μπαίνει δυναμικά στην ευρωπαϊκή σκηνή με το ντεμπούτο του στις εγκαταστάσεις της GAC Advanced Design στο Μιλάνο της Ιταλίας.

Αυτό το ηλεκτρικό κινεζικό υπεραυτοκίνητο έχει ισχύ 1.225 ίππων αποτελώντας μια μεγάλη πρόκληση για το ευρωπαϊκό κατεστημένο των υπεραυτοκινήτων.

Αν και δεν υπάρχει άμεση ένδειξη για τη διαθεσιμότητά του στην Ευρώπη, η παρουσία του Hyper SSR στέλνει ένα σαφές μήνυμα σε γίγαντες του κλάδου όπως η Ferrari, η Porsche, η Lamborghini και η Rimac.

Με την κομψή σχεδίασή του που θυμίζει το Acura NSX και τις χαρακτηριστικές πόρτες, ενώ ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το πίσω μέρος.

Το SSR, που παρουσιάστηκε προηγουμένως στην Κίνα, διαθέτει εντυπωσιακές προδιαγραφές.

Παρά το γεγονός ότι είναι ελαφρώς μικρότερο αλλά ψηλότερο από το Rimac Nevera, διαθέτει ένα ισχυρό ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης με τρεις κινητήρες που αποδίδει 1.225 ίππους.

Αυτή η ισχύς επιτρέπει στο SSR να επιταχύνει από τα 0 έως τα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 1,9 δευτερόλεπτα, σχεδόν ισοφαρίζοντας την επιτάχυνση του Nevera. Ωστόσο, υπολείπεται στην τελική ταχύτητα σε σύγκριση με το Rimac.

Το εσωτερικό του Hyper SSR διαθέτει βιώσιμα υλικά και φουτουριστικό σχεδιασμό, συμπεριλαμβανομένου ενός τιμονιού σε σχήμα εξαγώνου, ελαφριά καθίσματα που προσφέρουν εξαιρετική στήριξη και προηγμένη ψηφιακή τεχνολογία.

Τον οδηγό υποδέχεται ένας virtual πίνακας οργάνων 8,8 ιντσών σε συνδυασμό με μια οθόνη 14,6 ιντσών στην κονσόλα.

Από πλευράς τιμής, το Hyper SSR θα βγαίνει σε δύο εκδοχές, με την ακριβή έκδοση Ultimate Track να κοστίζει λίγο πάνω από τις 210 χιλιάδες ευρώ και η «βασική» έκδοση να ξεκινά από περίπου 160.000 ευρώ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό