23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Με Ζαγκλή και Ζήση η πρώτη συνάντηση της Επιτροπής Παικτών της FIBA

Ειδήσεις Ελλάδα

Ακόμη πιο κοντά FIBA και μπασκετμπολίστες, που συναντήθηκαν στην Ελβετία με τους Ανδρέα Ζαγκλή – Νίκο Ζήση παρόντες.

Την πρώτη της συνάντηση είχε η Επιτροπή Παικτών της FIBA, στο Patrick Baumann Houst of Basketball στην Ελβετία. Παρόντες ήταν ο Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Ανδρέας Ζαγκλής, αλλά και ο Νίκος Ζήσης, σε μία συζήτηση που έγινε για να ενδυναμωθεί η σχέση των δύο πλευρών και να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η υποστήριξη προς τους αθλητές στη διάρκεια των διοργανώσεων.

Αναλυτικά η ενημέρωση της FIBA:

“Η Επιτροπή Παικτών άνοιξε τον νέο κύκλο του μπάσκετ 2023-2027 με μια εξαιρετικά παραγωγική αρχική συνάντηση στο Patrick Baumann House of Basketball.

Τα 16 μέλη του πάνελ που αποτελείται από νυν και πρώην παίκτες από όλο τον κόσμο, συγκεντρώθηκαν, είτε με φυσική παρουσία, είτε διαδικτυακά κάποιοι από αυτούς, στα κεντρικά γραφεία της FIBA με επικεφαλής τον πρόεδρο Dirk Nowitzki. Ο διάσημος Γερμανός θρύλος συνεχίζει στον προεδρικό ρόλο της επιτροπής παικτών για δεύτερη θητεία, ενώ παρούσα ήταν και αναπληρώτρια πρόεδρος, η Σέρβα σταρ, Sonja Vasic.

Στη συνάντηση, όπου συμμετείχε ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλή, συζητήθηκε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που περιελάμβανε την επικαιροποιημένη Στρατηγική της FIBA, τους επτά μεγάλους στόχους της, το ρόλο της Επιτροπής Παικτών και το καλεντάρι, συμπεριλαμβανομένου του 3×3.

Στη διάρκεια του νέου κύκλου 2023-2027, η Επιτροπή θα αναλάβει εκ νέου ειδικούς και σημαντικούς τομείς δραστηριότητας γύρω από την Εκπαίδευση Παικτών και το Πρόγραμμα που αφορά στην εμπειρία των αθλητών κατά τη διάρκεια των διοργανώσεων, κάτι που ήταν βασικός στόχος της FIBA στη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στις Φιλιππίνες.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παικτών της FIBA, Dirk Nowitzki, δήλωσε: «Είναι κάθε φορά συναρπαστικό να βρίσκομαι εδώ στην αρχή ενός νέου κεφαλαίου και γνωρίζοντας ότι η Επιτροπή Παικτών είναι έτοιμη να συνεχίσει να εργάζεται και να αυξήσει τη θετική επιρροή της αναφορικά με πολλές αλλά και σημαντικές πτυχές του αθλήματός μας.

Είναι μια ευθύνη, φυσικά, και μαζί, ως ομάδα, αναγνωρίζουμε πόση σημασία έχει η αξιοποίηση στο έπακρο των ευκαιριών που μας δίνονται να κάνουμε αυτή τη δουλειά. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να χτίζουμε στη δυναμική που έχει αποκτηθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια».

Η αντιπρόεδρος Sonja Vasic πρόσθεσε: «Το να είσαι μέλος της Επιτροπής Παικτών της FIBA είναι μια συναρπαστική και μοναδική ευκαιρία να υποστηρίξεις παίκτες, καθώς και να συμβάλεις στη συνεχή ευρύτερη ανάπτυξη και δημοτικότητα του μπάσκετ παγκοσμίως.

Τα καθήκοντα της Επιτροπής Παικτών της FIBA είναι πολλά και σημαντικά. Περιλαμβάνουν τη μελέτη θεμάτων που σχετίζονται με αθλητές όλων των ηλικιακών ομάδων. Εχει ρόλο να προτείνει στο Κεντρικό Συμβούλιο τα απαραίτητα μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών μέσα στις οποίες αγωνίζονται οι παίκτες… Εχει την ευθύνη να προστατεύσει την ανάπτυξή τους, τόσο ως αθλητές όσο και ως πρότυπα για άλλους, κάνοντας συστάσεις για πρακτικές ή δραστηριότητες που είναι πιθανό να επηρεάσουν τα συμφέροντα των παικτών. Και βέβαια να προσφέρει σχόλια και συμβουλές για πιθανές βελτιώσεις στις διάφορες διοργανώσεις της FIBA.

Η Επιτροπή Παικτών της FIBA για το 2023-2027 αποτελείται από:

Πρόεδρος

Mr Dirk Nowitzki (GER)

Αντιπρόεδρος

κα Sonja Vasic (SRB)

Μέλη

Kieron Achara (GBR)

Carlos Arroyo (PUR)

Roseli Do Carmo Gustavo (BRA)

Hamchetou Maiga-Ba (MLI)

Dejan Majstorovic (SRB)

Nicolo Melli (ITA)

Marko Milic (SLO)

Yuko Oga (JPN)

Kirk Penney (NZL)

Jenni Screen (AUS)

Mfon Ydoka (NGR)

Νικόλαος Ζήσης (GRE)”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό