20.2 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Με Γιάννη και την υπόλοιπη φαμίλια Αντετοκούνμπο οι κλήσεις της Εθνικής

Ειδήσεις Ελλάδα

Το όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο δεσπόζει στις κλήσεις για την προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών ενόψει των προσεχών υποχρεώσεών της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023 αλλά και στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ.

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε σήμερα (26/7) τα ονόματα των παικτών, στους οποίους απηύθυνε πρόσκληση ο Δημήτρης Ιτούδης τόσο για τα δύο παιχνίδια των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθούν στα τέλη Αυγούστου (στις 25/8 με τη Σερβία στο Βελιγράδι και στις 28/8 με το Βέλγιο στο ΟΑΚΑ), όσο και για το Ευρωμπάσκετ του Σεπεμβρίου (1-18/9 με πρώτο προορισμό το Μιλάνο).

Εκτός από τον Greek Freak, στην προεπιλογή συμπεριλήφθηκαν και οι τρεις αδελφοί του, Θανάσης, Κώστας και Άλεξ (ο μόνος από την οικογένεια που δεν έχει αγωνιστεί ακόμη στην Εθνική Ελλάδας), αλλά και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος υπέγραψε πρόσφατα two-way συμβόλαιο με τους Ντάλας Μάβερικς.

Επίσης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός κοιτάζει και προς το… μέλλον του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, καθώς απηύθυνε προσκληση και στους Λευτέρη Μαντζούκα, Όμηρο Νετζήπογλου και Γιώργο Τανούλη, οι οποίοι ενίσχυσαν την Εθνική Νέων Ανδρών στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20, στην Ποντγκόριτσα.

Η προετοιμασία ξεκινά την προσεχή Δευτέρα 1 Αυγούστου, ωστόσο οι παίκτες που ανήκουν σε ομάδες του ΝΒΑ θα ενταχθούν σε αυτή στις προβλεπόμενες από τους ισχύοντες κανονισμούς ημερομηνίες.

Στο πρόγραμμα της προετοιμασίας της «γαλανόλευκης» περιλαμβάνονται τα φιλικό με την Ισπανία (9/8 στο ΟΑΚΑ και στις 11/8 στη Μαδρίτη), αλλά και το τουρνουά «Ακρόπολις» (17-19/9 στο ΟΑΚΑ με τη συμμετοχή των Γεωργίας, Πολωνίας και Τουρκίας).

Οι παίκτες που κλήθηκαν είναι οι: Νικ Καλάθης, Κώστας Παπανικολάου, Κώστας Σλούκας, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Γιώργος Παπαγιάννης, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Ιωάννης Παπαπέτρου, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Δημήτρης Αγραβάνης, Λεωνίδας Κασελάκης, Λευτέρης Μποχωρίδης, Κώστας Αντετοκούνμπο, Μιχάλης Λούντζης, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Δημήτρης Μωραΐτης, Νίκος Χουγκάζ, Κωστής Γόντικας, Γιάννης Κουζέλογλου, Άλεξ Αντετοκούνμπο, Λευτέρης Μαντζούκας, Όμηρος Νετζήπογλου, Γιώργος Τανούλης.        

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό