22.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Με βροχές και καταιγίδες η Παρασκευή

Ειδήσεις Ελλάδα

Την Παρασκευή, ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση, επηρεάζοντας το μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές, ιδιαίτερα από το μεσημέρι και μετά.

Πιο αναλυτικά, αρχικά στη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις που γρήγορα στα δυτικά και τα βόρεια θα αυξηθούν και προς το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κατά τόπους καταιγίδες.

Τα φαινόμενα βαθμιαία και από το μεσημέρι και μετά θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν και όλη την υπόλοιπη χώρα, εκτός από την ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, που θα επηρεαστούν αργά το βράδυ. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις από το απόγευμα στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο, την κεντρική και την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Μακεδονία, τις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια και κεντρικά ορεινά της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο αρχικά νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί-βορειοδυτικοί έως 7 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ, φτάνοντας αργά τη νύχτα και τα 7 μποφόρ, ενώ στο βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βορειοανατολικούς ίδιας έντασης.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα και θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 16 με 20 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά καθώς και στη νησιωτική χώρα τους 21 με 23 και τοπικά τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και προς το βράδυ θα σημειωθούν βροχές και κατά τόπους καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, αρχικά δυτικοί και από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και από το μεσημέρι και μετά θα σημειωθούν βροχές και προς το βράδυ και καταιγίδες, που αργά τη νύχτα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 με 3 και τοπικά 4 μποφόρ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό