17.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Με αστυνομική προστασία ο πρώτος γάμος ομόφυλων στη Νέα Σμύρνη

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Σταύρος και ο Γιώργος – είναι το πρώτο ζευγάρι που τέλεσαν γάμο το Σάββατο στη Νέα Σμύρνη μετά από την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο και στα ομόφυλα ζευγάρια. 

Ο γάμος έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο και όλα κύλησαν ομαλά όπως και σε κάθε άλλο πολιτικό γάμο – παρουσία των τριών παιδιών τους αλλά και των στενών τους φίλων. 

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, ωστόσο, το ζευγάρι έστειλε μία ευχαριστήρια επιστολή στην αστυνομία καθώς η τελετή έγινε υπό το διακριτικό βλέμμα ένστολων! 

Και γιατί; Γιατί το ζευγάρι δεχόταν απειλές για τη σωματική του ακεραιότητα και αναγκάστηκε να απευθυνθεί στη διεύθυνση αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας – όπου και βρήκε αμέσως ανταπόκριση – όπως οι ίδιοι λένε στο ευχαριστήριο μήνυμά τους προς την Ελληνική Αστυνομία. 

«Πραγματικά βρήκαμε ενθάρρυνση, στήριξη και προστασία αλλά κυρίως ο γάμος μας που έγινε με την παρουσία των τριών ανήλικων παιδιών μας, ήταν απαλλαγμένος από φόβο και άγχος, όπως πρέπει να είναι στους ελεύθερους ανθρώπους» σημειώνουν μεταξύ άλλον στο μήνυμά τους. 

Δείτε το tweet που δημοσίευσε η Ελληνική Αστυνομία 

🚓”Ειλικρινείς και από καρδιάς ευχαριστίες στον Διοικητή του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Αττικής καθώς και στους έμπειρους και ευγενικούς αστυνομικούς που μας κάλυψαν σε όλη την τελετή και μετά από αυτή.” pic.twitter.com/TVDYz2A3Vm

— Ελληνική Αστυνομία (@hellenicpolice) March 4, 2024

Και οι δυο είναι δημότες Νέας Σμύρνης και όπως είπε ο αντιδήμαρχος Κώστας Αναγνωστόπουλος στην ΕΡΤ, ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες χωρίς να αλλάζει τίποτα στα νομικά δικαιώματα για το ζευγάρι. 

«Τα πράγματα κύλησαν όπως σε οποιαδήποτε άλλη τελετή, τούς υποδεχθήκαμε, αναγνώστηκε ο πολιτικός όρκος και μετά με τις υπογραφές επισημοποιήθηκε η σύνδεση των δυο αυτών ανθρώπων» είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος – αρμόδιος αντιδήμαρχος για τους πολιτικούς γάμους. 

Κατά τον κ. Αναγνωστόπουλο, όλοι αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή τον συγκεκριμένο πολιτικό γάμο – και από τον δήμο αλλά και από τους πολίτες της Νέας Σμύρνης.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό