18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Με άρωμα… Toyota το υβριδικό Subaru Forester

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Subaru αποκάλυψε στην άλλη όχθη του Ατλαντικού τη νέα γενιά του Forester κι αν ο κόσμος σε αυτό το σημείο έχει εστιάσει τον εκκεντρικό σχεδιασμό του ιαπωνικού SUV, κατακρίνοντας έντονα την εταιρία για το πολωτικό design που υιοθέτησε στο δημοφιλές μοντέλο της, εμείς θα κοιτάξουμε τα μηχανικά. Στο κάτω-κάτω ο σχεδιασμός είναι καθαρά υποκειμενικός και όπως έχει αποδείξει πολλές φορές η ιστορία, αυτό που θεωρείται εκκεντρικό και πολωτικό στο internet έχει διαφορετική αποδοχή όταν τελικά φτάσει στην αγορά. Όσον αφορά στα μηχανικά πάντως, η Subaru αποκάλυψε το νέο Forester αποκλειστικά με έναν τετρακύλινδρο boxer βενζινοκινητήρα 2.5 λίτρων ο οποίος μπορεί να ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά της αμερικανικής αγοράς αλλά υστερεί σημαντικά στο θέμα του εξηλεκτρισμού.
Όταν λέμε υστερεί σημαντικά εννοούμε βεβαίως ότι… δεν είναι. Η Subaru μέσω του επικεφαλής του αμερικανικού τμήματος της, Jeff Walters, καθησύχασε τους οπαδούς της δηλώνοντας ότι η υβριδική έκδοση θα ακολουθήσει σε έναν χρόνο περίπου και ότι περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν επίσημα στο μέλλον, αν και δεν παράλειψε να συμπληρώσει ότι σημαντική θα είναι η συνεισφορά της Toyota στο εν λόγω, εξηλεκτρισμένο κινητήριο σύνολο με τις μπαταρίες αλλά και κάποια ηλεκτρικά εξαρτήματα να έχουν το σήμα του ιαπωνικού κολοσσού.

Φυσικά, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο εταιρίες συνεργάζονται καθώς στο πρόσφατο παρελθόν η σύμπραξη της Toyota με την Subaru μας έχουν δώσει τόσο το δίδυμο 86/BRZ όσο και αυτό των αμιγώς ηλεκτρικών bZ4X/Soterra ενώ η Toyota είχε ενεργό συμμετοχή και στο plug-in υβριδικό Crosstrek. Υπάρχει λοιπόν μία βάση συνεργασίας που αυτή την δύσκολη εποχή του εξηλεκτρισμού βολεύει και τις δύο μάρκες και γι’ αυτό το χτίσιμο πάνω της θα συνεχιστεί. Συγκεκριμένα, ο Walters δήλωσε στο περιθώριο του Los Angeles Auto Show ότι τα επόμενα τρία αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της Subaru θα αποτελούν προϊόν αυτής της “συμμαχίας” αν και δεν αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες σχετικά. Το μόνο που ανέφερε είναι ότι μπορούμε να περιμένουμε διάφορα πράγματα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια αν και οφείλουμε να σημειώσουμε ότι κάποια από αυτά ενδεχομένως να αφορούν αποκλειστικά την αμερικανική αγορά. Όπως και να έχει, θα μάθουμε προσεχώς με ποιον τρόπο ελπίζει η Subaru να ενισχύσει την θέση της και στην ευρωπαϊκή επικράτεια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό