16.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Μετά τις 27 Απριλίου η εκτίμηση άρσης των μέτρων δηλώνουν υπουργοί

Ειδήσεις Ελλάδα

Στα τέλη Απριλίου θα γίνει η αξιολόγηση της πορείας της πανδημίας στη χώρα μας, προκειμένου εάν όλα πάνε καλά να ξεκινήσει σταδιακά η άρση των περιορισμών, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ενώ το ίδιο επισήμανε και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. 

Ειδικότερα, ο κ. Θεοδωρικάκος, σημείωσε ότι σε πλήρη κανονικότητα θα επιστρέψουμε μόνο όταν υπάρξει το εμβόλιο. Μιλώντας στον τ/σ ΣΚΑΙ πρόσθεσε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν με βάση τις εισηγήσεις του κ. Τσιόδρα και των ειδικών, αλλά, όπως σημείωσε, «τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβει ο πρωθυπουργός, διότι καλή η ειδική γνώση και η τεχνοκρατική γνώση, αλλά πάντοτε οι αποφάσεις είναι πολιτικές και σε τόσο κρίσιμες καταστάσεις ανήκουν στον πρωθυπουργό».

Σχετικά με τις επιπτώσεις της κρίσης στην ελληνική οικονομία ο κ. Θεοδωρικάκος είπε: «Η κρίση που περνά η ελληνική κοινωνία και οικονομία δεν θα είναι εύκολο να ξεπεραστεί. Ολόκληρος ο κόσμος έχει μπει σε τροχιά ύφεσης. Δεν θα μπορούσε να είναι εξαίρεση η Ελλάδα. Η Ελλάδα όμως έχει ένα πολύ ισχυρό όπλο. Απέκτησε μια σειρά θετικά κεκτημένατα οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε την επόμενη μέρα. Μπορεί, εκ πρώτης όψεως να μη φαίνεται ότι είναι καθαρά οικονομικού περιεχομένου, όμως στην πραγματικότητα θα έχουν επίδραση στην οικονομία μας. 

Κατά τον Β. Κικίλια τα  σχολεία θα ανοίξουν, αλλά με προϋποθέσεις και προφυλάξεις, όπως ανάφερε  σε συνέντευξη του ο στο «Βήμα της Κυριακής» επισημαίνοντας πως «κύριο μέλημά μας είναι τα παιδιά, που φέτος δίνουν Πανελλήνιες εξετάσεις και περνούν, όπως ξέρετε, μεγάλη αγωνία αυτά και οι οικογένειες τους».

Οι ανακοινώσεις για την αποκλιμάκωση θα γίνουν μετά τις ‪27 Απριλίου‬, αναφέρει ο υπουργός Υγείας και προβλέπει ότι η έως τότε τήρηση των μέτρων «θα οδηγήσει σε νέα μείωση της επιδημιολογικής καμπύλης και θα δώσει στους ειδικούς επιστήμονες τη δυνατότητα να εισηγηθούν την αποκλιμάκωση των μέτρων με μεγαλύτερη ασφάλεια. Η σταδιακή άρση των μέτρων δεν θα είναι άνευ όρων, αλλά αντίθετα με προϋποθέσεις, έτσι ώστε να μη διακινδυνεύσουμε μετά από τόση ταλαιπωρία και τόσες απώλειες ένα δεύτερο κύμα διασποράς του κορονοϊού»

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό