18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Μετά από 32 χρόνια, ο Charles Martinet δεν θα είναι φωνή του Mario

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά από 32 χρόνια καριέρας ως η φωνή πίσω από τον Mario (αλλά και Luigi, Waluigi, Baby Luigi, Baby Mario και Wario…) στα games της Nintendo, ο Charles Martinet αλλάζει πόστο στην εταιρεία και ξεκινά μια νέα «καριέρα» ως πρέσβης που θα μοιράζεται την χαρά του Mario σε όλο τον κόσμο.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε τόσο από τον ίδιο, όσο και από τη Nintendo, η οποία δημοσίευσε ένα ευχαριστήριο μήνυμα για τον Martinet στο X και υποσχέθηκε πως σύντομα θα αναρτηθεί σχετικό αποχαιρετιστήριο από τους Martinet και Shigeru Miyamoto (δημιουργός του Mario).

Αρκετοί φανατικοί φίλοι των παιχνιδιών παρατήρησαν ότι έχει αλλάξει η φωνή των Mario και Wario στα πρόσφατα trailers των Super Mario Bros. Wonder και WarioWare: Move It, τα οποία αναμένονται το φθινόπωρο. Μετά από σχετική ερώτηση, η Nintendo επιβεβαίωσε ότι ο Martinet αφήνει στην άκρη το voice acting, χωρίς όμως να αναφέρει ποιος αναλαμβάνει να μας αλλάξει συνήθειες μετά από 30+ χρόνια.

Ο Charles Martinet έδωσε για πρώτη φορά την χαρακτηριστική επιτηδευμένη ιταλική προφορά στον Mario το 1991 σε διάφορα trade shows όπου συμμετείχε η Nintendo, όμως το ντεμπούτο του σε game έγινε 5 χρόνια αργότερα, στο Super Mario 64 που κυκλοφόρησε το 1996. Από τότε χάρισε τη φωνή του σε δεκάδες παιχνίδια βάζοντας και αυτός το λιθαράκι του στην κληρονομιά της εταιρείας και του συγκεκριμένου franchise ειδικότερα.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό