20.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Μελίνα Γεωργίου στο flash: «Ιερός στόχος οι Ολυμπιακοί

Ειδήσεις Ελλάδα

Το ταβάνι στον αθλητισμό δεν έχει ηλικία. Αν το… ακουμπάς από τα πρώτα χρόνια της καριέρας σου, ακόμα καλύτερα. Αυτό δεν σημαίνει ότι σταματάς να ονειρεύεσαι, να έχεις στόχους, να μοχθείς γι’ αυτούς. Ειδικά όταν είσαι μόλις 16 ετών, αλλά έχεις γευτεί μεγάλες και σπουδαίες χαρές. Η περίπτωση της Μελίνας Γεωργίου μοιάζει… ανεξάντλητη. Σε προσπάθεια, σε επιτυχίες, σε όνειρα. Το Ταε Κβον Ντο είναι το άθλημά της, τα πρώτα μετάλλιο είναι γεγονός. Με πατέρα από τον αθλητικό χώρο, με πρότυπα ισχυρά, με πείσμα ιδιαίτερο, με γούρι… αδερφικό.  

Πρωταθλήτρια Ευρώπης ετών 16 η Μελίνα, είναι αυτό το κάτι που εξακολουθεί να «κρατάει» την Ελλάδα και την εμπλουτίζει ακόμη περισσότερο στο ταλέντο της. Η πορεία της μικρή, αλλά φαντάζει τόσο μεγάλη, μέσα από τις αναρίθμητες διακρίσεις της, και το μέλλον της διαγράφεται σίγουρα λαμπρότερο. Βρίσκεται από νωρίς στην κορυφή, πριν καν ενηλικιωθεί, γνωρίζει, όμως, ότι τα εμπόδια στη συνέχεια είναι ακόμα πιο υψηλά. Ξεχωρίζει το χάλκινο μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, το οποίο φιγουράρει στις διακρίσεις της. Κατέκτησε πρωτιές σε Ρουμανία, Βουλγαρία και σε άλλα τόσα μέρη.

Αθλητικό DNA υπάρχει στην οικογένεια. Πρώτη εκείνη ήταν που της προήγαγε το αίσθημα του «Ευ Αγωνίζεσθαι». Κυρίως ο πατέρας της, Γιώργος Γεωργίου. Τον έχουμε θαυμάσει άλλωστε επί σειρά ετών στα ελληνικά ποδοσφαιρικά γήπεδα με την φανέλα των ΟΦΗ, Λεβαδειακού, Απόλλων Σμύρνης και πολλών ακόμη. Κατάφερε και πρόσθεσε και εκείνος με την σειρά του το δικό του «λιθαράκι» ώστε να γίνει μια άκρως επιτυχημένη και διακεκριμένη αθλήτρια. Μέσα από μια αποκλειστική συνέντευξή της στο flash.gr και την Ευαγγελία Φάκα, μας «ξετυλίγει» το δικό της «κουβάρι» ιστοριών, την δική της λαμπρή ιστορία και το μαγικό ταξίδι, που έχει καταφέρει να ζήσει μόλις στα 16 της. Σε αυτή την τόσο σύντομη πορεία της, στο όμορφο άθλημα του Τάε Κβον Ντο.

«Ευγνώμων για όλα αυτά που έχω καταφέρει»

eurokinissi

– Τι είναι αυτό που θεωρείς ότι σε ώθησε, στο να επιλέξεις αυτό το ιδιαίτερο άθλημα;«Η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησα, δοκιμάζοντας αρκετά αθλήματα όπως μπαλέτο, κολύμβηση ρυθμική γυμναστική και τελευταίο ήρθε το Τάε Κβον Ντο. Το ζητούσα από καιρό στους γονείς μου, γιατί έκανε και η μητέρα μου με τον θείο μου.

Έβλεπα φωτογραφίες και ένα καλοκαίρι στην αυλή της γιαγιάς μου, ήταν εκεί ο θείος μου όπου μου έμαθε και την πρώτη κλωτσιά.

Μετά ζήτησα να πάω να το δοκιμάσω. Ισχύει ότι είναι ένα πολύ ιδιαίτερο άθλημα, και εγώ ως ένα ντροπαλό κοριτσάκι, που καθόμουν σε όλα τα παιδικά πάρτι μαζί με την μαμά μου, ενώ η δίδυμη αδελφή μου έπαιζε με τα παιδιά της ηλικίας της. Μπορώ να πω ότι με βοήθησε πολύ ώστε να αποκτήσω αυτοπεποίθηση».

– Είσαι μόνο 16 χρονών και έχεις καταφέρει τόσα πολλά, σαν να έχεις κατακτήσει ήδη την κορυφή. Πως νιώθεις για αυτό; Περίμενες όταν ξεκίναγες ότι θα συμβεί;«Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένη για όλα εκείνα που έχω καταφέρει στην μέχρι τώρα πορεία μου. Νιώθω περήφανη, έχω ακόμη δρόμο για την κορυφή αλλά ποτέ δεν το περίμενα ότι θα τα κατάφερνα τόσο γρήγορα. Είμαι πραγματικά ευγνώμων».

«Ιερός στόχος μου να πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

– Τι είναι εκείνο, που θα ήθελες να κατακτήσεις περισσότερο;«Ένα ακόμη ευρωπαϊκό μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα ήταν το ιδανικό. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες όμως, είναι ο ιερός στόχος μου. Η σκέψη στο να εκπροσωπήσω την χώρα μου, και να αφήσω το σημάδι μου στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του κόσμου, είναι ο μεγαλύτερος μου στόχος».

– Ποια είναι η σκέψη σου, πριν από κάθε αγώνα; «Προσπαθώ να διατηρώ την ψυχραιμία μου και να είμαι ήρεμη. Συγκεντρωμένη, να σκέφτομαι και να εστιάζω στον στόχο μου. Ακόμη μου αρέσει να σκέφτομαι όμορφες στιγμές από το χωριό μου στο Καρπενήσι, με την οικογένειά μου, και τον παππού μου. Αυτό με βοηθάει να αποβάλλω κάθε άγχος και οποιαδήποτε αρνητική σκέψη».

Μελίνα Γεωργίου στο flash.gr

– Έχει υπάρξει αναμέτρηση που θα πίστευες ότι δεν θα τα πας καλά ή θα χάσεις, πριν ακόμη ξεκινήσει; Τι θεωρείς πρέπει να κάνει ένας αθλητής σε μια τέτοια κατάσταση;«Έχει υπάρξει τέτοια στιγμή, όταν ήμουν μικρότερη. Ένας αθλητής πρέπει να επικεντρώνεται στην στιγμή του αγώνα και να μην αφήνει τους φόβους του να τον επηρεάζουν.

Μπορεί να επανέλθει, σκεπτόμενος, το κόπο που έχει κάνει ώστε να βρίσκεται σε αυτή την θέση, αυτή την στιγμή, τις προπονήσεις του και τον στόχο που έχει βάλει. Είναι καλό να μιλάμε να επικοινωνούμε σε τέτοιες καταστάσεις, με τον προπονητή μας ή τον συμπαίκτη μας, ίσως να μας πουν κάτι που να αλλάξει τελείως την ψυχολογία μας».

Μελίνα Γεωργίου στο flash.gr

«Ο πατέρας μου έχει μεγάλη επιρροή σε εμένα»

– Υπάρχει κάποιος, κάποια, που να θαυμάζεις πολύ σε αυτό τον χώρο; Σαν ίνδαλμα σου;«Η αλήθεια είναι ότι θαυμάζω πολλούς αθλητές, για διαφορετικούς λόγους τον κάθε έναν. Αλλά μια που θα έλεγα ότι είναι το είδωλό μου, είναι η Ολυμπιονίκης Τζέιντ Τζόουνς, η οποία έχει επιδείξει απίστευτη αφοσίωση και αντοχή, και αποτελεί πραγματικά ένα πρότυπο για εμένα».

– Έχεις κάποιο γούρι, ή κάτι που σίγουρα θα πρέπει να κάνεις πριν από κάθε σου αναμέτρηση; «Η αδερφή μου είναι αδιαμφισβήτητα το γούρι μου. Πριν από κάθε μου αγώνα κάνουμε μια συγκεκριμένη χειραψία για να πάω καλά. Έχω κάτι που θέλω να κάνω συνέχεια, πριν μπω στον αγωνιστικό χώρο. Κάποια αλματάκια ψηλά και έπειτα αρχίζω».

Μελίνα Γεωργίου στο flash.gr

– Ο πατέρας σου τι επιρροή έχει στην αθλητική σου πορεία; Δεδομένου ότι έχει υπάρξει ένας αθλητής, ο οποίος έχει αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε συμβουλεύει;«Ο πατέρας μου έχει τεράστια επιρροή πάνω μου. Με προπονεί, με συμβουλεύει  και εγώ τον ακούω πάντα σε ότι και εάν έχει να μου πει. Τον σέβομαι και σέβομαι την τεράστια εμπειρία του στο κομμάτι του αθλητισμού».

Μελίνα Γεωργίου στο flash.gr

«Ξεχωρίζω το Πανευρωπαϊκό στην Εσθονία – Θυσίασα πολλά» 

– Δεδομένου, ότι βρίσκεσαι σε μια πολύ νεαρή ηλικία. Οι συνομήλικοί σου δεν ακολουθούν τον πρωταθλητισμό, βγαίνουν, έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Όταν έχεις μια προπόνηση ή έναν αγώνα και δεν μπορείς να ακολουθήσεις μετανιώνεις για αυτό που επέλεξες να κάνεις; «Μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο και καμιά φορά μπορεί να νιώθω μόνη μου λόγω της της αφοσίωσής μου με τον πρωταθλητισμό.  Ωστόσο δεν το μετανιώνω καθόλου. Ξέρω ότι κάνω αυτό που αγαπώ και με φέρνει προς την επίτευξη των στόχων μου.

Το γεγονός ότι δεν πάω διακοπές, μπορεί να με στεναχωρεί, αλλά ξέρω ότι ο πρωταθλητισμός απαιτεί αφοσίωση για να επιτύχεις. Αυτή η αφοσίωση μακροπρόθεσμα θα φέρει και την ικανοποίηση της προσπάθειας και του κόπου».

– Ποια διάκρισή σου ξεχωρίζεις; Ποια σου έχει μείνει, ανεξίτηλη;«Είναι πολλές αυτές που έχω καταφέρει να ξεχωρίζω, και αρκετές ακόμη που μου έχουν μείνει χαραγμένες. Σίγουρα όμως το πανευρωπαϊκό μετάλλιο στην Εσθονία, μου μένει, θυσίασα αρκετά πράγματα για προπονηθώ κατάλληλα.

Τα παιδιά της Εθνικής ήταν όλα εκεί για να με χειροκροτήσουν και να με ενθαρρύνουν. Κάτι πολύ συγκινητικό για εμένα και όμορφο, είναι σίγουρα από τις στιγμές που θα θυμάμαι για πάντα»!

Μελίνα Γεωργίου στο flash.gr

«Ένιωσα τεράστια ανακούφιση όταν κέρδισα το χάλκινο στο πανευρωπαϊκό»

– Ποια ήταν η πρώτη σου σκέψη, πώς ένιωσες όταν κατέκτησες το χάλκινο μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2021; Το είχες πιστέψει από πριν ότι θα τα καταφέρεις;«Ένιωσα τεράστια ανακούφιση όταν το κατέκτησα. Ανταμείφθηκαν οι κόποι μου και όλες οι προσπάθειες που είχα κάνει. Ήμουν πολύ χαρούμενη πραγματικά. Το πίστευα, είχα προπονηθεί πολύ για αυτή την ημέρα και πίστευα πολύ στον εαυτό μου».

Mελίνα Γεωργίου στο flash.gr

– Πως καταφέρνεις και ισορροπείς την διατροφή σου ώστε να παραμένεις στα επιτρεπτά κιλά, κάτι πολύ συγκεκριμένο;«Η αλήθεια είναι ότι, αν και είναι άθλημα το οποίο σχετίζεται με το βάρος, δεν χρειάζεται να κάνω κάποια συγκεκριμένη δίαιτα για να αγωνιστώ. Προσπαθώ ωστόσο να τρώω υγιεινά και να προσέχω όσον το δυνατόν περισσότερο την διατροφή μου».

– Κλείνοντας την συνέντευξη θα ήθελα να μου πεις, πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε μερικά χρόνια από τώρα;«Θέλω να με βλέπω στο μέλλον να εξακολουθώ να προσπαθώ για αυτό που κάνω. Να βελτιώνομαι, να γίνομαι καλύτερη μέρα με την μέρα. Επιτυγχάνοντας, όλο και μεγαλύτερα επιτεύγματα στο χώρο του Τάε Κβον Ντο».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό