22.8 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Μεικτή εικόνα, μετά από μια θετική εβδομάδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Μεικτή ήταν η εικόνα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων την Παρασκευή, μετά από πέντε θετικές συνεδριάσεις.

Ο περιφερειακός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,2%. Οι μετοχές της τεχνολογίας διατήρησαν τα πρόσφατα κέρδη, σημειώνοντας άνοδο 1%, ενώ οι μετοχές των τηλεπικοινωνιών υποχώρησαν κατά 0,8% αφού η Nokia μείωσε τις προοπτικές πωλήσεων και περιθωρίου κέρδους και τα αποτελέσματα της Ericsson για το β’ τρίμηνο ήταν υποτονικά. Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο υποχώρησαν κατά 1,4% και οι μετοχές εξόρυξης έχασαν 0,7%.

Οριακές μεταβολές σημείωσε ο γερμανικός DAX. Κέρδη 0,25% για τον CAC του Παρισιού. Ήπια κέρδη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ο Stoxx 600 σημείωσε την Πέμπτη το μεγαλύτερο σερί ημερήσιων κερδών του σε σχεδόν τρεις μήνες, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters. Οι επενδυτές έχουν επίσης αξιολογήσει τα στοιχεία από το Ηνωμένο Βασίλειο αυτή την εβδομάδα, όπου οι μισθοί αυξήθηκαν σημαντικά – μια ανησυχία για την Τράπεζα της Αγγλίας, η οποία αντιμετωπίζει τον χειρότερο πληθωρισμό μεταξύ των εθνών της G7.

Εν τω μεταξύ, η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,1% τον Μάιο, ελαφρώς καλύτερη από τη συρρίκνωση 0,2% στις συναινετικές εκτιμήσεις.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι μετοχές σημείωσαν άνοδο αυτή την εβδομάδα καθώς ο δείκτης τιμών καταναλωτή και ο δείκτης τιμών παραγωγού των ΗΠΑ ήταν χαμηλότερα από το αναμενόμενο και υποδηλώνουν σημαντική επιβράδυνση του πληθωρισμού στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Ανοδικά άνοιξαν οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή. Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average προσέθεσε 150 μονάδες ή 0,4%. Ο S&P 500 κέρδισε 0,2%, ενώ ο Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 0,3%.

Διαβάστε ακόμη

Χρηματιστήρια: Οι δύο λέξεις που έδωσαν φόρα στις μετοχές – Τώρα αρχίζει το ράλι των ομολόγων

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό