17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Μεγαλύτερο και πιο πρακτικό το νέο VW Transporter

Ειδήσεις Ελλάδα

Μπορεί τον τελευταίο καιρό τα φώτα της δημοσιότητας να πέφτουν πάνω στο ID.Buzz και την επαγγελματική εκδοχή του, το ID.Buzz Cargo αλλά η Volkswagen έχει ένα ακόμα βαν στην οικογένεια της και η νέα εκδοχή του αναμένεται να παρουσιαστεί σύντομα και να λανσαριστεί στην αγορά στις αρχές του επόμενου έτους. Ο λόγος για το Transporter φυσικά, για το οποίο η γερμανική μάρκα δημοσιεύει πληροφορίες με το σταγονόμετρο αποκαλύπτοντας στο τελευταίο… επεισόδιο του συγκεκριμένου σίριαλ ότι η νέα γενιά θα είναι “σημαντικά μακρύτερη και πλατύτερη” από την προηγούμενη και αυτό, μεταξύ άλλων βεβαίως, θα την κάνει πολύ καλύτερη στην μεταφορά εμπορευμάτων ή ανθρώπων.

Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, το νέο Volkswagen Transporter θα έχει μήκος 5.05 μέτρων που αναπαριστά μία αύξηση της τάξης των 146 χιλιοστών, εκ των οποίων τα 97 εκατοστά βρίσκονται ανάμεσα στους δύο άξονες καθώς το μεταξόνιο αγγίζει πλέον τα 3.1 μέτρα. Οι πελάτες θα έχουν την δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στην στάνταρ έκδοση και μία με μεγαλύτερο μεταξόνιο που έχει μήκος 5.45 μέτρων και μεταξόνιο 3.5 μέτρων. Ανεξαρτήτως έκδοσης, αυξημένο κατά 128 χιλιοστά θα είναι και το πλάτος του οχήματος ενώ χάρη στην δουλειά των μηχανικών, η απόσταση ανάμεσα στους πίσω θόλους έχει αυξηθεί κατά 148 χιλιοστά με αποτέλεσμα το νέο Transporter να μπορεί να φιλοξενήσει ευρωπαλέτες με ευκολία. Μιας που μιλάμε για την καρότσα του οχήματος, αξίζει να αναφέρουμε ότι το ωφέλιμο μήκος της έχει αυξηθεί κατά 61 χιλιοστά με αποτέλεσμα η συνολική χωρητικότητα της να φτάνει πλέον τα 5.8 κυβικά μέτρα για την βασική έκδοση και τα 9 κυβικά μέτρα στην έκδοση με το μακρύ μεταξόνιο και την ψηλή οροφή! Κατά τα άλλα, η Volkswagen ανακοινώνει ότι ο κύκλος στροφής του νέου βαν της είναι 11.8 μέτρα και ότι η το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο του αγγίζει τους 1.33 τόνους!

Όσον αφορά στην καμπίνα, το design αποτελεί εξέλιξη της προηγούμενης γενιάς αλλά η τεχνολογία που θα προσφέρει θα είναι ανάλογη της νέας εποχής με έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 12 ιντσών και μία οθόνη αφής 13 ιντσών για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Στην κεντρική κονσόλα δε, ο οδηγός και ο συνοδηγός θα βρούνε μία επιφάνεια για την αποθήκευση των smartphones τους, η οποία γίνεται ακόμα πιο χρηστική με το προαιρετικό σύστημα επαγωγικής φόρτισης, θύρες USB-A και USB-C καθώς και πρίζες 12V που μπορούν να εξοπλιστούν με ένα ειδικό hub το οποίο είναι σε θέση να διαχειριστεί έως 400W. Οι plug-in υβριδικές και αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις δε, πάνε ένα βήμα παραπέρα καθώς διαθέτουν inverter με απόδοση 2.3 kW. Κλείνοντας, να σημειώσουμε ότι το νέο Volkswagen Transporter θα είναι διαθέσιμο τόσο στις προαναφερθείσες PHEV και EV εκδόσεις με την πρώτη να προσφέρει 233 ίππους και τις ηλεκτρικές να έρχονται με επιλογή ανάμεσα στους 116, τους 136,  τους 218 και τους 282 ίππους όσο και με πετρελαιοκινητήρες 110, 150 ή 170 ίππων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό