23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ματσάρα στο Λονδίνο με 6 γκολ και πρόκριση της Τσέλσι επί της Λέστερ

Ειδήσεις Ελλάδα

Απίστευτο παιχνίδι στο Λονδίνο και πρόκριση για την Τσέλσι στα ημιτελικά του FA Cup. Οι «μπλε» υποδέχθηκαν τη Λέστερ στο Στάμφορντ Μπριτζ και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 4-2. Οι «αλεπούδες» είχαν ισοφαρίσει σε 2-2 στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά με δύο γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα (Τσουκουεμέκα και Μαντουέκε), η ομάδα του Μαουρίσιο Ποτσετίνο πήρε μία σπουδαία νίκη.

Το ματς: 

Από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, οι δύο ομάδες είχαν δείξει επιθετικές διαθέσεις, με την Τσέλσι ωστόσο να είχε την κατοχή της μπάλας. Οι «μπλε» που θέλουν να φτάσουν στην κατάκτηση του FA Cup για να εξασφαλίσουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και να πάρουν ένα τρόπαιο, άνοιξαν το σκορ στο 13′ με τον Κουκουρέγια. Ο Ισπανός βρέθηκε μόνος του μπροστά στην εστία μετά από ενέργεια του Τζάκσον και με αριστερό πλασέ έκανε το 1-0.

Οι Λονδρέζοι συνέχιζαν να πιέζουν και στο 26′ είχαν μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Μετά από υπόδειξη πέναλτι, ο Στέρλινγκ έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα, εκτέλεσε το πέναλτι που ο ίδιος κέρδισε, ωστόσο ο Στόλαρτζικ απέκρουσε με τα πόδια.

Η Τσέλσι δεν έμοιαζε ικανοποιημένη με αυτό το 1-0 και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, μπόρεσε να σκοράρει ξανά. Μετά από ενέργεια του Στέρλινγκ και γύρισμα από τα αριστερά, ο Πάλμερ βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο και με κοντινό πλασέ έκανε το 2-0.

Το δεύτερο μέρος: 

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε ξεκινήσει καλά για την Τσέλσι. Στο 51′ ο Ντισασί προσπάθησε να επιστρέψει την μπάλα στον τερματοφύλακα της ομάδας του, ωστόσο αυτός είχε απομακρυνθεί από την εστία του. Το αποτέλεσμα ήταν να μπει ένα… αδιανόητο αυτογκόλ για το 2-1 της Λέστερ.

Οι «αλεπούδες» είχαν πάρει ψυχολογία μετά από αυτό το τέρμα και είχαν ανεβάσει τις γραμμές τους προκειμένου να βρουν ένα γκολ ισοφάρισης. Κάτι το οποίο πέτυχαν στο 62′, με ένα καταπληκτικό δεξί πλασέ του Μαβιντιντί, το οποίο πανηγύρισε έξαλλα ο ίδιος.

Στο 73′ οι φιλοξενούμενοι μείνανε με 10 παίκτες μετά από αποβολή του Ντόιλ και η Τσέλσι πίεζε για να βρει ένα γκολ πρόκρισης. Κάτι που κατάφερε στο 90+2′. Ο Τσουκουεμέκα βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή, υποδέχθηκε την μπάλα από τον Πάλμερ και έκανε το 3-2 για τους «μπλε».

Το… κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 90+8′ όταν ο Μαντουέκε έκανε μία «μαγική» ατομική ενέργεια και με αριστερό σουτ εκτός περιοχής πραγματοποίησε το τελικό 4-2, με την Τσέλσι να παίρνει την πρόκριση στα ημιτελικά του FA Cup.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό